Premieră naţională: prima reconstrucţie de penis cu ţesut recoltat de pe antebraţ, proteză siliconică maleabilă şi grăsime proprie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima reconstrucţie complexă de penis din România, cu ţesut propriu de pe antebraţ, proteză siliconică maleabilă şi grăsime proprie, unui bărbat în vârstă de 33 de ani, căruia i-a fost amputat în cvasitotalitate organul genital a fost realizată într-o clinică privată din Capitală. Intervenţia s-a desfăşurat în două etape, la un interval de 6 luni, şi a fost finalizată cu succes, pacientul recăpătându-şi toate funcţiile esenţiale ale organului.

Prima etapă a intervenţiei, şi cea mai importantă, a fost efectuată în luna martie a acestui an şi a constat în reconstrucţia microchirurgicală a organului genital al pacientului folosind ţesuturi proprii, recoltate de la nivelul antebraţului. 

Medicii au urmărit recăpătarea formei, volumului şi a sensibilităţii penisului, precum şi a funcţionalităţii uretrei. Operaţia a durat în jur de 8 ore şi a fost încheiată cu succes, pacientul recuperându-se rapid, într-un interval de trei săptămâni, potrivit unui comunicat de presă. 

Întrucât ţesuturile reconstruite nu pot să rivalizeze cu întreagă complexitate a structurilor naturale,  pentru a maximaliză rezultatul estetic şi funcţional, în cursul zilei de 12 octombrie a fost realizată a două intervenţie care a avut că scop consolidarea acestor aspecte cu ajutorul implantării a două proteze siliconice maleabile şi a injectării unei cantităţi de grăsime proprie.

Operaţia a durat în jur de 3 ore. Întreg procesul de reconstrucţie a fost cu atât mai complex cu cât pacientul prezintă o situaţie medicală cu riscuri semnificative.

„Reconstrucţia peniană este una dintre cele mai complexe şi dificile operaţii de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, întrucât este necesară refacerea funcţiilor esenţiale ale organului, cea urinară, senzitivă, erectilă şi sexuală. În plus, impacteaza semnificativ pacientul la nivel psihic, restaurandu-i integritatea corporală şi stimă de sine. Ne bucurăm că am reuşit să ajutăm acest pacient. Este evident rezultatul muncii, experienţei şi pasiunii unei echipe excepţionale de medici chirurgi plasticieni, anestezişti şi asistente, şi a dotărilor  de ultima generaţie de care dispunem în clinică. Ambele operaţii au decurs foarte bine, pacientul fiind în prezent conştient şi mulţumit.  Urmează o perioada de recuperare de 2-3 săptămâni, după care pacientul va putea să îşi reia viaţă normală”, a declarat chirurgul Dragoş Zamfirescu, cel care a condus echipa operatorie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite