Procedurile de achiziţii vor fi efectuate centralizat în Sănătate, de la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procedurile de achiziţie vor fi centralizate FOTO Adevărul
Procedurile de achiziţie vor fi centralizate FOTO Adevărul

Procedurile de achiziţie pentru medicamente, dezinfectanţi şi servicii ale spitalelor din ţară vor fi efectuate în mod centralizat începând cu anul următor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Potrivit acestuia, deja au fost trimise adrese la toate direcţiile de sănătate publică precum şi la toate unităţile sanitare, în care instituţiile sunt informate despre noul mod de lucru. 

„Toate procedurile de achiziţie pe medicamente, pe dezinfectanţi, pe servicii vor fi făcute centralizat de către Ministerul Sănătăţii şi am solicitat spitalelor, în situaţia în care îşi încheie contracte, din acest moment, pe absolut orice serviciu, să aibă clauză suspensivă pentru ca în momentul în care ministerul încheie procedurile de achiziţie să poată beneficia de preţurile pe care vom obţine noi”, a explicat ministrul Florian Bodog, precizând că au fost deja încheiate procedurile pentru mai multe categorii de antibiotice şi medicamente folosite în tratamentul bolnavilor de cancer. 

„Ne dorim ca prin aceste proceduri naţionale să obţinem economii importante, pe de o parte, iar pe de altă parte vom da posibilitatea spitalelor mici, care cumpără cantităţi mici de medicamente şi care nu au nevoie de atât de multe servicii, să beneficieze de aceste servicii şi de medicamente la acelaşi preţ pe care îl au spitalele mari, crescând astfel posibilitatea de a se încadra în buget şi de a avea mai multe medicamente, de a acorda îngrijiri mult mai bune pacienţilor. Este un deziderat pe care îl avem şi pe care îl vom face în anul următor”, a completat oficialul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite