Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Temperaturi apropiate de normalul perioadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. FOTO: Mediafax
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. FOTO: Mediafax

În următoarele două săptămâni regimul termic se va încadra, în general, în mediile normale ale perioadei la nivelul întregii ţări, însă ploile vor fi din ce în ce mai prezente începând cu data 26 noiembrie, în funcţie de regiune. Datele reies din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 20 noiembrie - 3 decembrie, publicată luni.

În Banat, valorile de temperatură vor fi apropiate de normele perioadei la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra medii termice regionale în jurul a 7 grade ziua şi 0 grade noaptea, apoi se va încălzi uşor şi treptat. Astfel, între 23 şi 26 noiembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi diurne de 13...14 grade şi nocturne de aproximativ 4 grade. În jurul datei de 27 noiembrie regimul termic va marca o scădere uşoară şi se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade şi a celor minime de 2...4 grade. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în primele trei zile ale intervalului şi din nou, aproape zilnic, după data de 26 noiembrie, cu o probabilitate mai mare de a se semnala pe spaţii mai extinse în intervalul 29 noiembrie — 3 decembrie.

În Crişana, la începutul intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori ale temperaturilor maxime de 4...6 grade şi minime în jurul a 0 grade, în medie regională. Apoi, vremea se va încălzi, iar între 23 şi 26 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 12 grade şi nocturne de 4 grade. Pe 27 noiembrie regimul termic va marca o uşoară scădere, astfel încât până pe 30 noiembrie, media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...4 grade, cu o nouă tendinţă de scădere, cu alte 2...3 grade, în primele zile ale lunii decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai
ales pe 21 noiembrie când acestea se pot semnala pe arii mai extinse. Ulterior, precipitaţii la nivel local se vor semnala temporar după data de 26 noiembrie până la sfârşitul perioadei de prognoză, acestea urmând a fi mai frecvente în perioada 29 noiembrie — 3 decembrie.

În Transilvania, la începutul intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori ale temperaturilor maxime de 4...6 grade şi minime în jurul a 0 grade, în medie regională. Apoi, vremea se va încălzi, iar între 23 şi 26 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 12 grade şi nocturne de 4 grade. Pe 27 noiembrie regimul termic va marca o uşoară scădere, astfel încât până pe 30 noiembrie, media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...4 grade, cu o nouă tendinţă de scădere, cu alte 2...3 grade, în primele zile ale lunii decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai ales pe 21 noiembrie când acestea se pot semnala pe arii mai extinse. Ulterior, precipitaţii la nivel local se vor semnala temporar după data de 26 noiembrie până la sfârşitul perioadei de prognoză, acestea urmând a fi mai frecvente în perioada 29 noiembrie — 3 decembrie.

În Maramureş, temperaturile diurne la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi, în medie, de 3...4 grade, apoi vor creşte spre 9...10 grade în intervalul 22 — 26 noiembrie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic mai constant, concretizat prin valori de 8...9 grade ziua, în scădere spre 6 grade la începutul lunii decembrie. Temperaturile nocturne vor fi de—3...-1 grad la începutul intervalului, iar apoi se vor încadra, în medie, între 1 şi 3 grade. Vor fi precipitaţii până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, iar ulterior probabilitatea pentru astfel de fenomene va creşte după data de 26 noiembrie.

În Moldova, până în data de 22 noiembrie, temperatura aerului va marca o scădere uşoară, dar valorile se vor menţine apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie, Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 5...8 grade şi a celor minime de—2...0 grade. Apoi vremea se va încălzi şi între 23 şi 26 noiembrie, valorile diurne vor oscila, în medie, între 7 şi 10 grade, iar cele nocturne între 0 şi 2 grade. După data de 26 noiembrie, valorile termice vor fi din nou în uşoară scădere, dar variaţiile până la sfârşitul intervalului de prognoza vor fi nesemnificative. Vor fi medii regionale ale maximelor de 7...8 grade şi ale minimelor de 1...2 grade. Temporar vor fi precipitaţii slabe în primele zile de prognoză, iar până la sfârşitul primei săptămâni, condiţiile de apariţie a acestora vor fi reduse. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere după data de 26 noiembrie.

În Dobrogea, Temperaturile diurne la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi, în medie, de 7...8 grade, apoi vor creşte, iar în intervalul 23-26 noiembrie, media acestora va fi de 9...11 grade. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic fără variaţii semnificative, iar valorile diurne vor fi, în medie, tot de 9...11 grade. Temperaturile nocturne vor fi de 2...4 grade la începutul intervalului, iar apoi se vor încadra, în medie, între 4 şi 6 grade. Vor fi precipitaţii slabe în primele zile de prognoză, iar ulterior, probabilitatea pentru astfel de fenomene va creşte după data de 27 noiembrie.

În Muntenia, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei la începutul intervalului de anticipaţie şi se vor înregistra medii ale maximelor în jurul a 8 grade şi ale minimelor de—1...1 grad. Apoi, vremea se va încălzi uşor şi treptat şi astfel, între 23 şi 26 noiembrie valorile diurne vor fi, în medie, de 11...12 grade, iar cele nocturne de 1...2 grade. După data de 27 noiembrie regimul termic se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade şi a celor minime de 2...3 grade. Vor fi precipitaţii slabe în primele zile ale intervalului şi din nou, aproape zilnic, după data de 26 noiembrie.

În Oltenia, temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel că, în medie, valorile diurne se vor situa în jurul a 8 grade, iar cele nocturne vor oscila de la—1 la 2 grade. Apoi, vremea se va încălzi uşor şi treptat şi astfel, între 22 şi 26 noiembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi diurne de 10...13 grade şi nocturne de 1...3 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade şi a celor minime de 2...3 grade. Vor fi precipitaţii slabe, la începutul primei săptămâni, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi în creştere după data de 26 noiembrie.

La munte, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi, în medie, de—4...-2 grade, iar cele nocturne în jurul a—8 grade. În intervalul 22-25 noiembrie va fi o creştere a temperaturii aerului până la medii ale maximelor de 4...5 grade şi ale minimelor de—2...-1 grad. În cea de-a doua săptămână variaţiile termice nu vor fi semnificative, media regională a valorilor diurne va fi de 2...4 grade, iar a celor nocturne de—3...-2 grade. Vor fi precipitaţii mai ales în primele zile ale intervalului şi după data de 26 noiembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite