Sergiu Toader, un milion de euro pentru două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Toader, omul care readus vedetele Realitatea în curtea lui Elan
Sergiu Toader, omul care readus vedetele Realitatea în curtea lui Elan

Elan Schwartzenberg i-a promis lui Sergiu Toader un milion de euro pentru două luni la conducerea editorială a postului Realitatea TV.

Surse apropiate omului de televiziune susţin că suma ar reprezenta de fapt o datorie mai veche pe care Sorin Ovidiu Vîntu ar fi avut-o faţă de Toader. „Elan i-a promis că, pentru cele două luni de contract, îi va restitui integral datoria pe care o avea Vîntu faţă de el", au explicat sursele citate.  Pentru a fi mai convingător, Schwartzenberg ar fi virat deja în conturile lui Toader 500.000 de euro. 

Miza readucerii lui Sergiu Toader la cârma editorială a postului Realitatea TV nu ar fi doar repunerea pe picioare a postului - după ce mare parte dintre editori şi reporteri, în special din departamentul Eveniment, au demisionat în favoarea RTV a lui Sebastian Ghiţă. ,,Toader a fost văzut multă vreme ca un catalizator al postului de televiziune. El a condus, de fapt, ani buni Realitatea.

Elan Schwartzenberg a mizat pe faptul că Sergiu Toader îi va convinge pe mulţi dintre oamenii buni să rămână la Realitatea. Ceea ce s-a şi întâmplat", au mai adăugat surse din interiorul Realitatea TV. Asta, cu atât mai mult cu cât mare parte dintre vedetele de astăzi ale Realitatea TV sunt produsele lui Sergiu Toader.

Milionar din ştiri

Sergiu Toader este cunoscut în mass-media pentru calităţile sale de a „ridica"  departamentele de „Ştiri". A făcut carieră în Pro TV, unde a lucrat în perioada 1995-2001, alături de Sorin Enache. A plecat în Noua Zeelandă, unde s-a şi stabilit, pentru ca în 2003 să preia, pentru şase luni, „Observatorul" Antenei 1.

Contractul ar fi fost de 100.000 de dolari. În 2004, când Realitatea TV a fost cumpărată de Vîntu de la Silviu Prigoană, Sergiu Toader a fost angajat, pentru şase luni, în schimbul a 200.000 de dolari. În 2007 a revenit la Realitatea, ca director editorial, salariile încasându-le prin firme offshore. În aceeaşi perioadă, numai din diverse comisioane, Toader ar fi încasat 250.000 de euro.  În perioada 2009-2010 s-a ocupat de televiziunea  „Publika", din Republica Moldova. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite