Topul celor mai doriţi angajatori din 2017. Atmosfera de la locul de muncă şi pachetele salariale atractive, cele mai importante în ochii angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft se numără printre angajatorii preferaţi de români
Microsoft se numără printre angajatorii preferaţi de români

Oracle, Microsoft, IBM, Continental şi Google sunt companiile la care şi-ar dori să lucreze cei mai mulţi dintre români. Pachetele salariale atractive, stabilitatea locului de muncă şi posibilitatea de a avansa rapid în carieră sunt câteva dintre motivele pentru care cele cinci multinaţionale se plasează pe primele poziţii într-un clasament făcut de Catalyst Solutions, organizator al târgului pentru absolvenţi Angajatori de Top.

În top 10 se mai regăsesc companiile OMV Petrom, Vodafone, Amazon, Grup Renault România şi Coca-Cola HBC România, arată sursa citată. Concret, topul celor mai doriţi angajatori este dominat de companii care activează în IT, automotive, telecom şi industrie.

„Într-o piaţă în care numărul de oportunităţi de carieră este ofertant, procesul de luare a deciziei devine mai rafinat, candidaţii ţin cont de mai multe aspecte şi valorizează şi alte criterii decât cele de natură financiară”, arată cercetarea. 

Atmosfera de la locul de muncă, esenţială

Astfel, pentru candidaţi contează în primul rând ca atmosfera de la locul de muncă să fie una placută. Un alt criteriu esenţial pentru candidaţi este pachetul salarial, care trebuie să fie unul atractiv şi, dacă se poate, însoţit şi de alte beneficii. Siguranţa locului de muncă este al treilea criteriu pe care îl iau în calcul candidaţii atunci când aleg un job în detrimentul altuia. Posibilitatea de a promova rapid în cadrul companiei, programele de training oferite şi programul de lucru flexibil sunt alte aspecte pe care angajaţii le consideră importante. 

În topul modalităţilor de informare se află portalurile de joburi. Mai exact, 76% din respondenţii la studiu caută oportunităţi de carieră pe site-urile de profil, în timp ce 63% află de diverse poziţii deschise în companii de la prieteni sau colegi. Peste 50% din candidaţi află de locurile de muncă disponibile direct de pe site-urile companiilor. Reţeaua de socializare LinkedIn a reuşit şi ea să adune din ce în ce mai mulţi adepţi, fiind utilizată nu doar de reprezentanţii companiilor ci şi de angajaţi, conchide studiul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite