Vacanţă eternă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea să pună pe ordinea de zi a CEx, neîntârizat, iar acesta să dea mai departe sarcină la Guvernul Tudose ca să aprobe o ordonanţă de urgenţă prin care poporul român să intre în vacanţă. Pe termen nelimitat. E normal, e fezabil.

Trebuie analizată situaţia poporului. De mai bine de 10-15 ani, trăim cea mai tihnită perioadă din istoria noastră. Nu trebuie să fugim în păduri, să pârjolim ogoarele şi să otrăvim fântânile pentru că dau năvală turcii sau tătarii. Nu trăim sub ameninţarea Imperiului Ţarist sau Austro-Ungar. Legionarii nu mai mărşăluiesc pe străzi, nu sunt asasinate politice, rebeliuni sau tulburări în masele populare. Nu suntem tulburaţi de atentate (Serviciile îşi fac treaba!), răfuieli mafiote sau de nebuni care trag cu puşca prin campusuri. Societatea românească e blândă, să profităm!

Apoi, dacă PSD ţine să uniformizeze veniturile populaţiei, trebuie să ia în calcul şi munca. Pentru că unii muncesc de dau în brânci, ca fraierii, pe lefuri umilitoare, iar alţii o freacă şi le pică banul gros – ca s-o spunem pe româneşte. Pe baza acestui argument, Dragnea-CEx-Tudose trebuie să dea concedii la poporul român, ca să fim egali cu toţii. E normal, e fezabil.

Ministerul Muncii să dea nişte carduri bancare de vacanţă pe termen nelimitat, apoi să se desfiinţeze pentru că, nu-i aşa?, în ţară nu se mai munceşte. Cu aceste carduri, românii să scoată banii de la bancomate, în cuantumul stabilit de ordonanţă. (Bancomatele să nu intre în vacanţă.) Ministerul Educaţiei să închidă unităţile de învăţământ, oricum nu e nevoie de prea multă şcoală ca să ajungi ministru sau manager. Ministerul Sănătăţii să dea o circulară prin care bolile cronice să nu mai afecteze poporul român. PSD să oblige bolile şi epidemiile să-şi ia concedii. Medicii care vor să muncească să se ducă în Anglia. Activitatea economică şi industrială să înceteze. Să se păstreze câţiva meseriaşi la unităţile de furnizare a apei, curentului electric şi agentului termic. Şi Gabriela Firea poate să plece în vacanţă. E normal, e fezabil.

Guvernul Tudose să aprobe o ordonanţă de urgenţă prin care poporul român să intre în vacanţă. Pe termen nelimitat. 

Să nu-l uităm pe preşedintele Klaus Iohannis! Dacă îl sună Donald Trump, robotul automat să răspundă firesc: „Sorry, I am on holiday!“. Şi premierul Mihai Tudose să plece în vacanţă, dar să verifice dacă Ministerul Culturii a pus la punct programul de activităţi, în flux continuu: concerte, serbări, festivaluri, circuite turistice, concursuri de pescuit, Dragnea va fi aşteptat cu sufletul la gură, dacă nu se duce în Brazilia.

În domeniul privat, să se dea ordin de la PSD să muncească numai multinaţionalele, dar să nu scoată profiturile din ţară. Supermarketurile şi mall-urile să fie deschise non-stop şi televiziunile să rămână în emisie, poporul să nu se plictisească.

E normal şi fezabil ca să intrăm în vacanţă dacă nu reuşim să muncim (să construim) în cea mai liniştită perioadă din istoria noastră. Astfel, putem întâmpina cum se cuvine cei 100 de ani de la Marea Unire. Ce-ar mai fi de făcut în România? Să ne relaxăm cu toţii pentru următorul veac.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite