Vadim Tudor despre Mailat: "Nemernicul cu pricina nu e român, ci ţigan"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat azi că asasinarea, la Roma, a unei italience de către un cetăţean român distruge imaginea României în lume şi a precizat că asasinul nu

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat azi că asasinarea, la Roma, a unei italience de către un cetăţean român distruge imaginea României în lume şi a precizat că asasinul nu este român, ci ţigan şi e nedrept ca românii care lucrează cinstit în Italia să pătimească pentru această faptă.

"În ceea ce priveşte scandalul declanşat ca urmare a asasinării soţiei unui amiral italian de către un ţigan originar din judeţul Sibiu declar în mod răspicat: italienii au perfectă dreptate, aşa ceva reprezintă o barbarie fără margini şi ne face ţăndări imaginea în lumea întreagă. Rog, totuşi, să nu se utilizeze cuvântul <> , fiindcă nemernicul cu pricina nu e român, ci ţigan", a spus Vadim Tudor.

Liderul PRM a amintit că a avertizat "în repetate rânduri" asupra pericolului care poate să apară din cauza punerii semnului de egalitate între "aşa-zişii romi, o noţiune inventată, complet artificială, şi români".

În acest sens, Vadim Tudor l-a rugat pe ambasadorul Italiei la Bucureşti să trimită preşedintelui italian Georgio Napolitano şi premierului Romano Prodi "rugămintea expresă să acţioneze în conformitate cu spiritul creştin şi cu vocaţia lor europeană, procedând cu tot discernământul necesar într-un moment de criză fără precedent".

Potrivit liderului PRM, "în confuzia creată şi întreţinută în mod deliberat" românii au ajuns să nu mai poată scoate capul în lume de ruşine.

"Ţiganii au devenit o mare problemă a întregului continent. Din păcate, atunci când eu şi PRM am propus soluţii ferme de stopare a criminalităţii ţigăneşti, am fost ştampilaţi, inclusiv de unele populaţii din Italia, ca extremişti, xenofobi şi rasişti", a arătat Tudor, adăugând că, în opinia sa, "separarea grâului de neghină" este soluţia.

De asemenea, preşedintele PRM, a mai spus că nu ar fi drept ca din cauza unor "bestii" să pătimească şi românii care muncesc cinstit în Italia şi i-a acuzat pe "falşii apărători ai drepturilor omului, devenite drepturile romului" că i-au menajat pe romi "până s-au trezit buzunăriţi, sufocaţi, lichidaţi".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite