Valeriu Nicolae, unul dintre nominalizaţii „Premiului Nobel pentru Drepturile Copilului“, vorbeşte, la Adevărul Live, despre copiii din Ferentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Nicole. FOTO: Arhiva Personală
Valeriu Nicole. FOTO: Arhiva Personală

Valeriu Nicolae, unul dintre cei trei nominalizaţi la World's Children's Prize sau cum mai este numit: „Premiului Nobel pentru Drepturile Copilului“, vine la Adevărul Live, de la ora 11.00, să vorbească despre cum este să facilitezi o şansă la o educaţie mai bună pentru peste 100 de copii din Ferentari.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul live

Valeriu Nicolae este omul care a pus bazele think-tank-ului Policy Centre for Roma and Minorities, care luptă pentru incluziunea socială a minorităţilor etnice, în special cea Romă, prin programe educaţionale sustenabile. 

De asemenea, el este Reprezentantului Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru problematica romilor. Înainte de a deveni Reprezentant Special, acesta a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Anterior, a deţinut poziţii de conducere la câteva ONG-uri internaţionale majore, precum World Vision, ERIO şi Reţeaua ONG-urilor europene pentru drepturile romilor (ERGO).

În 2013 a primit Premiul European pentru Cetăţenie.de la preşedintele Parlamentului European Martin Schulz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite