Vremea la extreme. Ce se întâmplă cu temperaturile în acest sfârşit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea va fi la extreme în acest sfârşit de săptămână FOTO Adevărul
Vremea va fi la extreme în acest sfârşit de săptămână FOTO Adevărul

Vremea va fi la extreme în acest sfârşit de săptămână, când instabilitatea atmosferică se va accentua. Prin urmare, vor apărea feomene precum grindină de mari dimensiuni şi vânt puternic, asta după două zile cu temperaturi peste medie în sudul şi sud-estul ţării.

Potrivit digi24.ro, România se află sub influenţa unei depresiuni mediteraneene, care se menţinea poziţionată în aceeaşi zonă, unde îi permite să se alimenteze cu umezeală, ceea ce determină astfel de fenomene. 

„Umezeala, de altfel, este un ingredient foartge important în aceste dezvoltări de instabilitate atmosferică, dezvoltări ale norilor pe verticală, ce determină aceste fenomene: grindina şi intensificările vântului”, a declarat meteorologul Alina Şerban. 

Specialistul a explicat că în aceste zile se remarcă şi o pătrundere a unei mase de aer mai rece în altitudine. Asta a determinat precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte şi grindină de dimensiuni mari în zonele joase de relief. 

„Şi mâine aşteptăm astfel de fenomene în vest, nord-vest şi centru, deci şi mâine e posibil să avem astfel de atenţionări, iar sâmbătă aceste fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense, în jumătatea de sud-est a teritoriului”, a spus meteorologul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite