Vremea se răceşte din acest weekend. La sfârşitul lunii, temperaturile vor fi şi cu 15 grade mai scăzute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea va intra într-un proces de răcire începând cu acest sfârşit de săptămână, când mercurul din termometre va coborî cu 10 - 15 grade Celsius.

Concret, vremea se va răci începând cu regiunile vestice, de unde vor începe precipitaţiile în noaptea de duminică spre luni, arată meteorologii. Potrivit acestora, precipitaţiile vor cuprinde ulterior cea mai mare parte a ţării. 

Astfel, în Carpaţii Meridionali, Moldova, Oltenia şi Banat vor fi posibile precipitaţii în cantităţi de 40-50 de litri pe metrul pătrat. 

De asemenea, vremea se va răci spre sfârşitul lunii, astfel încât între 25 - 28 octombrie termometrele vor arăta temperaturi cu 10 - 15 grade Celsius mai scăzut decât cele care sunt în prezent. 

În aceste condiţii, în zona montană cea mai înaltă vor fi posibile precipitaţii mixte. De acum înainte, orice episod de răcire a vremii va fi însoţit de precipitaţii solide. 

Cum va fi prima lună din octombrie va fi cu temperaturi în uşoară creştere. Mai există semnalul unui episod cu precipitaţii importante, la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie. 

În ceea ce priveşte precipitaţiile, în zona montană putem avea şi cantităţi totale de precipitaţii între 70 şi 100 de litri pe metru pătrat. În noiembrie pot fi manifestări de viscol în zona montană.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a recomandat vineri prefecţilor să se întâlnească săptămânal cu toţi şefii structurilor teritoriale şi să puncteze în ceea ce priveşte planul de pregătire pentru iarnă toate problemele pe care trebuie să le gestioneze ori de câte ori este nevoie, pentru intervenţia şi rezolvarea rapidă a acestora.

„Recomandarea mea este să vă întâlniţi începând din acest moment, săptămânal, cu toţi şefii structurilor teritoriale şi să punctaţi în ceea ce priveşte planul de pregătire pentru iarnă toate problemele pe care trebuie să le gestionaţi, în aşa fel încât să fiţi de fiecare dată în măsură să cunoaşteţi şi să aveţi toate informaţiile actualizate pentru a putea să interveniţi ori de câte ori se impune cu maximă celeritate”, a spus ministrul la o videoconferinţă cu prefecţii, potrivit Agerpres. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite