Încep Campionatele Mondiale de Nataţie!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
natatie

Vineri încep la Budapesta Campionatele Mondiale de Nataţie. Este unul dintre cele patru mari evenimente sportive anuale de pe glob, cu premii totale de peste 5 milioane de euro. Va fi organizat a doua oară de un stat post-comunist, după Rusia acum doi ani, iar din reţeta succesului bineînţeles că nu au lipsit scandalurile. Federaţia Maghiară de Nataţie şi chiar Katinka Hosszu, cea mai bună înotătoare din lume, sunt la cote minime de încredere.

În primul rând, ar trebui să menţionăm că va fi un campionat în care se vor naşte noi campioni, de aceea va fi şi interesant. Însă nu vor participa starurile Ryan Lochte, după ce a fost suspendat 10 luni pentru scandalul de la Rio, şi Michael Phelps, care nu a dat şi motivele pentru care nu va participa. Astfel încât vom asista la consolidarea poziţiei dominante a Katinkăi Hosszu.

În al doilea rând, SUA, China, Rusia, Australia şi Germania, cele mai bune echipe, vor fi toate prezente cu cei mai buni înotători posibili. Chinezii Xu Jiayu şi Sun Yang, americanul Ryan Murphy, canadianca Kylie Masse, americancele Kathleen Baker şi Katie Ledecky, maghiarele Boglarka Kapas şi Katinka Hosszu, britanicul James Guy şi britanica Siobhan-Marie O’Connor vor încerca să ia medalia de aur, să spargă recordurile mondiale şi să ia premiul de 20.000 de euro. Serbia, Ungaria, Spania şi Italia se vor bate pentru medalia de aur la polo.

Federaţia Maghiară de Nataţie este în plin scandal cu Katinka Hosszu, un scandal pe care îl putem caracteriza ca o bătălie între vechi şi nou. Vechiul este reprezentat de federaţia condusă de politicianul comunist corupt şi dictator Tamas Gyarfas, care între timp şi-a dat demisia, iar noul de Katinka Hosszu, o înotătoare independentă care a avut succes fără niciun pic de ajutor din partea statului maghiar şi care s-a antrenat în SUA cu soţul ei american. Parcă sună cunoscut şi acelaşi film parcă se întâmplă şi la noi, unde se pare însă că vechiul nu vrea să moară, iar noul este individual. Comuniştii nu se vor da deoparte de bună voie. Unele clădiri de infrastructură nu sunt nici la ora asta terminate, lucrându-se zi şi noapte pentru terminarea lor la timp. Trebuie menţionat că Budapesta a organizat acest eveniment ca urmare a retragerii neaşteptate a oraşului Guadalajara din Mexic.

Comitetul de Organizare este alcătuit exclusiv din membri Fidesz, partidul lui Viktor Orban, care guvernează autoritar şi populist ţara din 2010. Preşedintele comitetului este Ministrul Dezvoltării Naţionale, secretară este Eva Szanto, directoarea unui ONG creat special pentru acest eveniment şi prin care probabil au fost sifonaţi banii, iar membrii comitetului sunt Ministrul de Interne, Ministrul Afacerilor Externe, Ministrul Economiei Naţionale, Ministrul Capacităţii Umane, primarul Budapestei şi un secretar de stat pe investiţii. Naţionalism şi populism ca în Ungaria nu mai există. Dacă vom continua cu PSD, probabil noi vom fi următorii.

Evenimentul se va desfăşura în trei locaţii diferite: Duna Arena Market, insula Margareta şi localitatea de pe malul lacului Balaton, Balatonfured. La ceremonia de deschidere va cânta CeeLo Green, faimos pentru cântecul „Crazy“, iar pe parcursul campionatelor, 14-30 iulie, se vor desfăşura şi alte concerte ale formaţiilor New Level Empire, Csik Zenekar, ByeAlex, The Biebers, Anima Sound System, Sub Bass Monster, Hosok, Kallay Saunders Band şi Mary PopKids.

În jurul locaţiilor de concurs vor fi, de asemenea, numeroase activităţi pentru fani.

În România, acest eveniment a fost până acum doi ani transmis de TVR, însă după scandalul Eurovision şi eliminarea lor din EBU, European Broadcasting Union, le-au fost eliminate şi şansele de a oferi românilor şi altceva în afară de politică internă făcută la partid în Kisseleff. Ele vor fi însă transmise de Eurosport 2.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite