Ţig, formidabilă la Miami: Patricia e în turul III, după o altă victorie fabuloasă. Va atinge cea mai înaltă clasare WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patricia Ţig (95 WTA) a fost ultima româncă ajunsă în următoarea rundă, însă calificarea ei e cea mai preţioasă. Parcursul de la Miami o va ridica pe Ţig la cote nemaiîntâlnite în următorul clasament mondial.

Patricia Ţig a reuşit să o eclipseze şi pe Simona Halep (5 WTA) prin victoria obţinută în turul II, la Miami. Parcursul sportivei de 22 de ani e cu atât mai valoros cu cât, spre deosebire de Halep care abia a jucat un meci, Patricia a venit din calificări.

După victoriile cu Krunici (125 WTA), Rodina (79 WTA) şi Watson (108 WTA), meciuri în care a pierdut doar un set, Ţig a învins-o, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Kristina Mladenovici (Franţa, 18 WTA). Vorbim despre jucătoarea care, acum 12 zile, a eliminat-o pe Halep la Indian Wells.

La Miami, franţuzoaica n-a avut nicio şansă contra lui Ţig. Condusă cu 3-5 în primul set, Patricia a revenit spectaculos la 5-5, iar apoi s-a impus la tie-break: 7-6.

Setul doi a fost unul în care românca s-a dezlănţuit: s-a dus la 4-1 şi l-a câştigat cu 6-2. După două ore şi două minute, Ţig a ajuns în turul III, acolo unde se va duela cu Venus Williams (SUA, 12 WTA).

Parcursul de până acum la Miami o va ridica pe Ţig până pe locul 85 WTA, cea mai bună clasare de a ei de până acum în carieră.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite