Ţiriac a evaluat-o pe Halep şi a spus un adevăr trist: de ce nici măcar medaliaţii olimpici nu sunt de nivelul Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri, fost jucător de tenis, i-a condamnat pe cei care pun sub semnul întrebării meritele unei sportive care va încheia, din nou, anul în Top 10 mondial.

Halep a părăsit Turneul Campioanelor în faza grupelor, iar eliminarea ei rapidă la Singapore le-a dat glas celor care susţin, în continuare, că Simona nu e o jucătoare de elită.

„Nu suntem niciodată mulţumiţi. Ne întrebăm mereu ce a făcut, ce n-a făcut...Sportul nu mai e sport, ci e o afacere, un business, un spectacol bun pentru toată lumea. Dar s-a terminat cu faza <<important e să participi, nu să câştigi>>. Azi, această activitate de trilioane, nu de miliarde, de trilioane, nu se mai manifestă ca celelalte. E de ajuns ca un sportiv să câştige cinci milioane de euro pe an şi să fie în primii trei din lume. E extraordinar! De abia aşteptam şi noi să fie cineva în primele 10 jucătoare de tenis din lume, după o altă eră pe care am avut-o de aur“, a afirmat Ţiriac la Digi Sport.

El a insistat că, în acest moment, România n-are niciun alt reprezentant în lumea sportului de talia Simonei Halep: „Suntem într-o situaţie utopică. O jucătoare de tenis, care se află între primele cinci din lume, cu tot respectul pentru toţi sportivii români, mă refer la orice jucător de fotbal, de handbal, campioni olimpici chiar, nu stau pe screen-ul ăla (n.r. - monitor TV) nici cinci la sută din cât stă Simona Halep în toată lumea asta. E un simbol preţios şi foarte greu de apărat, e o mare responsabilitate“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite