Alegeri cu scântei în handbal. Alexandru Dedu, Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu se luptă pentru şefia federaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ziua îndrăgostiţilor nu va fi multă iubire în handbalul românesc. Alexandru Dedu, Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu se luptă pentru şefia federaţiei.

UPDATE. Alexandru Dedu a primit 99 de voturi, Narcisa Lecuşanu 94, Robert Licu 6! Se intră în turul al doilea, Licu i-a îndemnat pe cei şase votanţi ai săi să o aleagă pe Lecuşanu. 

Astăzi sunt programate alegeri la Federaţia Română de Handbal, cu trei candidaţi care se luptă pentru postul de preşedinte.
Actualului preşedinte, Alexandru Dedu, i se opun Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu. Cu toţii sunt nume importante ale handbalului românesc, având în spate cariere prodigioase pe semicerc, dar din perspectiva managerilor viziunile sunt diferite. De altfel, Narcisa Lecuşanu, actual membru în Biroul Executiv al federaţiei internaţionale, a lucrat cu Alexandru Dedu vreme de doi ani, dar şi-a dat demisia în 2016, considerând că “s-au adunat prea multe”. 
Lui Dedu i se reproşează lipsa de transparenţă, de comunicare, un stil autoritar spre dictatorial de a conduce federaţia. Daniel Georgescu, actual vicepreşedinte şi candidat pentru aceeaşi poziţie, susţine că Dedu refuză să prezinte public detalii financiare din federaţie. “Am cerut contractele antrenorilor, contractele de publicitate. Ni s-a spus de fiecare dată că partenerul vrea confidenţialitate şi nu poate să ni le arate”, a explicat Georgescu pentru prosport.ro.
Dedu şi-a pus în cap contracadidaţii şi prin decizia de a origaniza, cu o seară înaintea alegerilor, “Dineul handbalului românesc”. În termeni populari, o masă şi un şpriţ pentru votanţi, care vor fi bine instruiţi în legătură cu ce au de făcut azi. În plus, alegătorii ar fi fost sfătuiţi să îşi fotografieze votul din cabină, pentru a dovedi că nu “au trădat”.
În mod normal, Dedu şi Lecuşanu îşi vor disputa supremaţia, iar actualul preşedinte porneşte cu un plus, pentru că are în mână “pâinea şi cuţitul” în acest moment. Chiar dacă are o formare germană şi este un tip echilibrat, Robert Licu are şansa a treia la alegerile de azi.  Sorin Dinu, Daniel Georgescu, Rudi Stănescu (masculin), respectiv Steluţa Luca, Mariana Tîrcă (feminin) vor candida pentru cele două poziţii de vicepreşedinte. 

image

Alexandru Dedu
- 46 de ani
-fost jucător de handbal în naţionala României, locul 8 la JO 1992, triplu câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona.
-preşedinte al FRH din 2014 şi până acum
Top 3 priorităţi din program:
- rediscutarea criteriilor calitative de contractare a jucătorilor străini, scopul fiind ca doar cei mai buni dintre aceştia să poată evolua în România
- deschiderea a două noi Centre Naţionale pentru juniori feminin plus doă la masculin.
- federaţia nu va mai percepe taxa asociată grilei de formare pentru jucătorii proveniţi din Centrele de Excelenţă.

Narcisa Lecuşanu
- 42 de ani
- fostă jucătoare în naţionala României, medaliată cu argint la Mondialul din 2005, o finală de Liga Campionilor cu Oltchim
- fembru în Biroul Executiv al IHF (Federaţia Internaţională de Handbal)
Top 3 priorităţi din program:
- dezvoltarea hadbalului la nivel juvenil, eliminarea criteriului de selecţie privind talia
- înfiinţarea lotului B de seniori, formarea unor echipe de specialişti, reorganizarea sistemului naţional
- dezvoltarea handbalului la nivel de masă.

Robert Licu
- 49 de ani
- fost jucător în naţionala României, medaliat cu bronz la Mondialul din 1990. A evoluat 10 ani în Germania.
- al doilea marcator all-time din naţionala României.
Top 3 priorităţi din program:
-reconstruirea sistemului, începând de la copii şi juniori.
- trebuie actualizată metodica – o concepţie unitară, modernă de pregătire şi de joc
- transparenţă – schimbări anunţate din timp şi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite