Angajaţii MTS şi din direcţiile de tineret şi sport sunt în grevă japoneză şi anunţă un miting. Există întârzieri la plata salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a anunţat printr-un comunicat de presă că angajaţii Ministerului Tiineretului şi Sportului şi cei ai Direcţiilor Judeţene pentru Tiineret şi Sport şi ai Cluburilor Sportive Municpale sunt în grevă japoneză vineri şi intenţionează să participe la un miting la 28 martie, reclamând cel mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile bugetare.

“Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST – în calitate de reprezentant al membrilor săi, angajaţi din Ministerul Tineretului şi Sportului, Cluburile Sportive Municipale, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municiupiului Bucureşti, Complexurile Sportive Naţionale, Casele de Cultură ale Studenţilor, Cluburile Sportive Universitare şi din Federaţiile Sportive Naţionale, organizează o serie de acţiuni de protest împotriva discriminărilor salariale vădite la care sunt supuşi angajaţii din Sport şi Tineret, în raport cu celelalte categorii de personal plătit din fonduri publice şi împotriva nesoluţionării, nesusţinerii şi neimplicării instituţiilor în rezolvarea problemelor salariale ale angajaţilor din acest domeniu de activitate. Tratamentul inegal şi discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce priveşte salarizarea personalului din domeniile Sport şi Tineret dar şi ignorarea propunerilor de corecţie şi a amendamentelor depuse, au determinat menţinerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România. Astfel, reîncadrarea personalului şi comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1300 lei net, nediferenţiat pe funcţii, grade , trepte, gradaţii au dus la apariţia unor situaţii aberante pe care le-am semnalizat în repetate rânduri”, se arată în comunicatul SNST.

Având în vedere neplata salariilor angajaţilor în data de 14 martie, fără a fi anunţat alt termen de plată, membrii SNST au organizat vineri o grevă japoneză, în toate instituţiile din Sport şi Tineret. Angajaţii au purtat banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de nerespectarea de către angajator a obligaţiilor legale şi a celor stabilite prin contractul colectiv de muncă privind plata la timp a drepturilor salariale.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret anunţă că la 28 martie va organiza un miting la Ministerul Muncii, care va continua cu pichetarea unităţilor din Sport şi Tineret, iar delegaţii SNST vor depune memorii cu revendicări la Guvern, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei şi la Camera Deputaţilor.    

Sindicatul precizează faptul că nemulţumirile membrilor săi a ajuns la un nivel maxim şi pot duce la boicotarea competiţiilor sportive şi a activităţilor de tineret. “SNST atrage atenţia că nemulţumirile membrilor, aşa cum au fost transmise din toate judetele ţării, au ajuns la un nivel maxim, iar ignorarea acestora şi lipsa unor acţiuni imediate va duce la declanşarea unor conflicte, la escaladarea tensiunilor şi la manifestări spontane de protest, care pot fi urmate de boicotarea competitiilor sportive şi a activităţilor de tineret. Lipsa totală a unor răspunsuri şi soluţii, alături de amânarea întâlnirilor solicitate de sindicat cu conducerea, pot avea ca urmări reacţii în lanţ, care pot duce la blocarea totală a activităţii din Sport şi Tineret”, mai precizează sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite