Begu, dezastruoasă la Miami: Irina avea victoria în buzunar, dar a schimbat-o cu un eşec de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ocupanta locului 28 în lume a dat cu piciorul la şansa unei calificări în turul III în chiar minimum de seturi. Ceea ce părea, la un moment dat, doar o mică criză de formă a devenit, ulterior, o cădere totală.

După Simona Halep (5 WTA) şi Sorana Cârstea (65 WTA), Irina Begu era la un pas de a câştiga şi ea, vineri, la Miami, obţinând accederea în următorul tur.

Românca a fost eliminată însă de Lara Arruabarrena (Spania, 72 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6. 

Eşecul putea fi, de fapt, o victorie lejeră, având în vedere că, în primul set, Irina a condus cu 4-1. Apoi, în setul doi, Begu a avut 4-2, dar a pierdut următoarele patru game-uri! Arruabarrena şi-a continuat come-back-ul şi în decisiv, conducând cu 1-0. Prăbuşirea Irinei a fost evidentă, atunci când a avut 40-15 pe serviciul ei, dar a cedat game-ul la deuce pentru 0-2! Aflată pe val, Arruabarrena a luat al 7-lea game consecutiv, ducându-se la 3-0. 

Cu chiu, cu vai, Begu a oprit „hemoragia“ de game-uri pierdute, făcându-şi serviciul la deuce: 1-3. Apoi, a egalat chiar la 3-3 şi părea că a ieşit din pasa proastă. S-a dovedit a fi însă o impresie falsă. De la 3-3, Arruabarrena a luat alte trei game-uri consecutive pentru a închide meciul cu 6-3.

Pentru jucătoarea din Spania urmează un duel cu Madison Keys (SUA, 9 WTA). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite