Gimnasta McKayla Maroney susţine că a fost abuzată sexual de doctorul lotului de când avea 13 ani şi până s-a lăsat de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kayla Maroney, medaliată cu argint la JO 2012 la sărituri. Aurul i-a revenit româncei Sandra Izbaşa
Kayla Maroney, medaliată cu argint la JO 2012 la sărituri. Aurul i-a revenit româncei Sandra Izbaşa

Gimnasta McKayla Maroney s-a alăturat campaniei "MeToo" (Şi eu, n.r) de pe reţelele de socializare şi a dezvăluit că a fost agresată sexual în timp ce concura pentru echipa SUA.

Într-o postare pe Twitter, Maroney susţine că a fost molestată de Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastică a Statelor Unite.

"Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipei de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam «tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani». Totul a început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa naţională, în Texas, şi nu s-a terminat până când am renunţat la sport. Eram ameninţată de câte ori omul aceasta avea o şansă. S-a întâmplat şi la Londra, chiar înainte ca eu şi echipa mea să câştigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar şi înainte ca eu să câştig medalia de argint. Cea mai înfricoşătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua şi toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru somn în timpul zborului şi următorul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am trezit cu el, într-o cameră de hotel, primind «tratament». Atunci am crezut că o să mor. Jocurile Olimpice trebuie să aducă bucurie şi speranţă oamenilor. Inspiră lumea să lupte pentru visuri, să creadă că totul este posibil prin muncă şi dedicare. Îmi aduc aminte că mă uitam la Jocurile Olimpice din 2004, aveam 8 ani, şi îmi spuneam că într-o zi voi fi şi eu acolo concurând pentru ţara mea. Din afară pare o poveste extraordinară. Am reuşit, dar nu am ajuns acolo fără să plătesc", a scris Maroney.

Ea crede că lucrurile trebuie să se schimbe prin patru aspecte: "Vorbind şi conştientizând lumea despre abuzurile care se petrec. Oamenii, instituţiile, organizaţiile şi cei care au poziţii de conducere trebuie să răspundă pentru acţiunile şi pentru comportamentul lor. Educare şi prevenire, indiferent de cost. Toleranţă zero pentru cei care fac abuzuri şi pentru cei care îi protejează".

Maroney speră să este posibil să se oprească aceste abuzuri şi cei implicaţi să poate vorbi fără a-şi pune cariera sau visele în pericol.  "Tăcerea noastră le-a dat putere pentru prea mult timp. E timpul să ne luăm puterea înapoi. Şi niciodată nu e prea târziu ca să vorbim", a adăugat fosta gimnastă pe Twitter.

McKayla Maroney are 21 de ani şi a fost campioană olimpică la Londra cu echipa SUA şi medaliată cu argint la sărituri la JO din 2012. Ea are şi trei titluri mondiale în palmares, scrie News.ro.

Rămâne celebră grimasa ei de pe podium, când a pierdut aurul în faţa Sandrei Izbaşa. Ea a repetat apoi figura la o întrevedere la Casa Albă cu Barack Obama.

image

 Te-ar putea interesa:

O fostă gimnastă face dezvăluiri curemurătoare: a fost violată pe când avea doar 15 ani de un multipu campion olimpic. „E o bestie!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite