Ce se întâmplă cu Novak Djokovici?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre dilemele anului 2017 este ce se va întâmpla în cariera lui Novak Djokovici. Sârbul părea intangibil pe fotoliul de lider al tenisului masculin în urmă cu un an, dar începutul noului sezon îl arată în ipostaze tulburi.

Nole a câştigat în ianuarie la Doha primul turneul al anului, învingându-l chiar pe principalul rival, Andy Murray, dar a capotat la Australian Open, unde trebuia să-şi apere titlul. Şi nu oricum, ci în turul al doilea, în faţa uzbekului Denis Istomin, care nu e chiar un neica nimeni, dar nici n-a urcat mai sus de locul 33 ATP.

Ce se întâmplă cu Nole s-au întrebat specialiştii şi de ce criza declanşată la sfârşitul anului trecut, când a căzut de pe primul loc, nu se termină? Mai ales că sârbul a reacţionat din punct de vedere managerial şi în decembrie a pus capăt legăturii contractuale cu Boris Becker, cel care l-a antrenat timp de trei ani. „Eu şi Becker am stabilit de comun acord să punem capăt colaborării noastre. Obiectivele pe care le-am stabilit la început au fost îndeplinite şi vreau să îi mulţumesc pentru colaborare. Pe de altă parte, planurile mele profesionale se îndreaptă spre menţinerea nivelului de joc şi de asemenea să îmi fac un program şi să îmi stabilesc obiectivele pentru noul sezon”, spunea Djokovici în decembrie, după ce s-a despărţit de cel sub comanda căruia a câştigat 6 titluri de Mare Şlem, consolidându-şi dominaţia mondială.

Becker nu l-a menajat

Iată însă că şi fără Becker, Djokovici scârţie. Şi pare să dea apă la moară neamţului, care a scos câteva lucruri la iveală. „Nole nu a petrecut atât de mult timp pe terenul de antrenament, în ultimele şase luni, aşa cum ar fi trebuit, iar el ştie acest lucru. Succesele nu pot fi obţinute doar prezentându-te la un turneu. Trebuie să munceşti din greu pentru că şi adversarii tăi fac acelaşi lucru”, a spus Becker, sugerând că sârbul s-a ocupat mai mult de familie în ultima perioadă. „Profesia de jucător de tenis este probabil cea mai egoistă dintre toate sporturile, pentru că trebuie să fie despre tine, iar el este primul care spune că este un om de familie, aşa că, desigur, soţia şi restul familiei sale trebuie să rămână pe locurile din spate”, a adăugat germanul, confirmând pe undeva zvonurile conform cărora Djokovici ar fi călcat strâmb anul trecut în relaţia cu soţia sa Jelena (foto jos), cu actriţa indiancă Deepika Padukone, şi după ce a fost descoperit s-a simţit nevoit să treacă familia pe prim plan, pentru a nu o pierde.

image

Revine la Indian Wells

Djokovici a anunţat ieri că va lua o pauză şi va reveni abia la Indian Wells, pe 9 martie. A jucat în Cupa Davis pentru Serbia, în meciul cu Rusia, dar a renunţat la ideea de a cere un wild card în Dubai, turneu care începe pe 19 februarie şi de la care nu vor lipsi Murray, Wawrinka, Monfils, Federer sau Berdych. Va pierde din nou puncte, dar nu foarte multe pentru că a anul trecut a ieşit în sferturi. Vor fi totuşi suficiente pentru a mări distanţa dintre Murray şi el, distanţă care poate deveni alarmantă dacă nu câştigă titlul la Indian Wells. El este deţinătorul trofeului şi câştigătorul ultimelor trei ediţii (în total a câştigat de cinci ori turneul). Până atunci poate se decide şi în privinţa antrenorului, care se află tot în ceaţă. După despărţirea de Becker, se antrenează cu Marian Vajda, slovacul care îi este alături de mai bine de zece ani şi de care nu s-a despărţit nici când era cu Boris. Se pare însă că e nevoie de cineva care să-l motiveze suplimentar şi să-l readucă pe linia de plutire. Asta dacă nu cumva la 29 de ani, cu 67 de titluri în palmares, dintre care 12 de Grand Slam, şi peste 100 de milioane de dolari câştigaţi, Nole nu se confruntă cu sindromul oboseală – plictiseală – stres, care a afectat mulţi campioni de-a lungul timpului. Trecător sau chiar decisiv.

758 de victorii a obţinut Novak Djokovici în cariera sa

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite