Comuna din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăneşti este cea mai mică localitate din România care va avea o reprezentantă în primul eşalon. Victoria Brăneşti a obţinut, ieri, matematic promovarea în Liga I după victoria de la Chiajna, în faţa Concordiei, scor 0-1, prin golul lui Olariu, din penalty.

Până acum, Brăneşti reprezenta pentru publicul larg doar oaza de libertate de la final de săptămână. Acolo unde românul de tot rândul se ducea la un grătar cum se spune. De ieri, comuna ilfoveană se mai mândreşte cu ceva. Cu o echipă de fotbal în Liga I.

Cum a ajuns o echipă a unei aşezări cu 8.500 de locuitori, situată la 20 de km de Bucureşti, să evolueze în primul eşalon fotbalistic al ţării, ne povesteşte chiar antrenorul ei, Ilie Stan (42 de ani).

„Am fost convins să accept oferta celor de la Brăneşti în urmă cu doi ani, în baza unui proiect. Ne-am propus atunci promovarea în prima ligă în decurs de trei ani. Dar am reuşit mai repede cu un an", ne-a spus Stan.

Victoria Brăneşti (înfiinţată în 1968) repetă cumva traseul Unirii Urziceni. În 2009, ilfovenii au reuşit să promoveze în Liga a II-a, pentru ca acum să obţină accesul, în premieră, spre Liga I. Fostul mijlocaş al Stelei spune că are în lot jucători capabili să reziste unor adversari de calibru precum ai celor de la CFR Cluj, Steaua sau Dinamo:

„Sunt jucători talentaţi. Unii dintre ei au fost pe la echipe unde nu s-a urmărit performanţa. Poate că nici nu au fost plătiţi. Am încercat să le redau plăcerea de a juca fotbal, să fiu apropiat de ei, să fiu ca un frate".

Modelul Anghel Iordănescu

Stan a explicat şi care a fost atuul elevilor săi: „Am încercat să fac selecţia după caracterul jucătorului. Dacă se face performanţă, atunci vin şi banii. Nu avem o primă de promovare pentru că, de fapt, obiectivul pentru acest an era clasarea în primele cinci echipe".

Avându-l ca model pe Anghel Iordănescu, antrenorul este adeptul disciplinei de fier. Din lot fac parte experimentaţii Alin Bordeanu (portar) şi Sergiu Bar (fundaş), dar şi speranţele Viorel Nicoară (fundaş) şi Vasile Olariu (mijlocaş), convocaţi şi la România U23. „Organizarea contează. Noi nu avem vedete. Există disciplina fără de care nu pot apărea rezultatele", a spus Stan.

Aşezări mici cu echipe în primul eşalon

Localitatea    Echipa    Nr. locuitori    promovare

Brăneşti (jud. Ilfov)    Victoria    8.500    2010
Otopeni (jud. Ilfov)    Clubul Sportiv    10.000    2008
Scorniceşti (jud. Olt)    Viitorul    12.500    1979
Urziceni (jud. Ialomiţa)    Unirea    16.000    2006
Moreni (jud. Dâmboviţa)    Flacăra    20.000    1986

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite