Cosmin Contra, obiectiv EURO 2020: „Nu promit minuni, dar ne vom lupta meci de meci pentru victorie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra FOTO FRF.ro
Cosmin Contra FOTO FRF.ro

Ca antrenor, Cosmin Contra are în palmares două trofee, Cupa României, cu Petrolul Ploieşti, în 2013, şi Cupa Ligii, cu Dinamo, în 2017. A bifat 71 de meciuri ca tehnician în Liga 1, cu un procentaj al victoriilor de peste 57%.

Fost internaţional al României, cu 73 de selecţii şi 7 goluri, Cosmin Contra şi-a încheiat în 2010 cariera de jucător după 160 de meciuri în Liga 1 şi peste 210 prezenţe în campionatele Spaniei, Italiei şi Angliei. În 2001, an în care a şi câştigat titlul de cel mai bun jucător român, a disputat finala Cupei UEFA cu Deportivo Alaves.

Ca antrenor, Cosmin Contra are în palmares două trofee, Cupa României, cu Petrolul Ploieşti, în 2013, şi Cupa Ligii, cu Dinamo, în 2017. A bifat 71 de meciuri ca tehnician în Liga 1, cu un procentaj al victoriilor de peste 57%.

Noul selecţioner a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc vineri seara la Arena Naţională.

„Pentru mine, echipa naţională a fost mereu mai presus de orice, ceva aproape sfânt. Încă de când eram copil, apoi când am devenit jucător, când am îmbrăcat cu mândrie tricoul ei, la bucurie şi la tristeţe. Acum, ca antrenor, e un vis împlinit. Dar visul trebuie să continue cu performanţă!”, a declarat Cosmin Contra.

„Vă asigur că voi da totul pentru echipa naţională, la fel cum am făcut-o şi ca jucător, nu cred că trebuie să vă îndoiţi de acest lucru. Nu promit minuni peste noapte, dar fiţi siguri că fiecare meci va fi o luptă adevărată, la care jucătorii vor veni cu mândrie şi în care vor da totul. Acesta e fotbalul pe care România trebuie să îl arate”, a punctat noul selecţioner al României.

„Suporterilor români vreau să le mulţumesc şi acum, din postura de selecţioner, pentru felul în care m-au încurajat când jucam pentru România. Îmi doresc foarte mult să îi susţină la fel şi pe jucătorii pe care îi pregătesc acum şi abia aştept să ne bucurăm împreună de victoriile României!” (Cosmin Contra)

„Cosmin Contra are ca obiectiv calificarea României la Euro 2020, durata contractului fiind până la finele campaniei de calificare. Un fost jucător emblematic al echipei naţionale şi al fotbalului european la cel mai înalt nivel vine cu inima deschisă să dea tot ce are mai bun şi tot ce a demonstrat ca antrenor pentru echipa naţională pe care o iubeşte atât de mult. Acest context nu poate decât să ne dea convingerea că vom schimba suflul, atitudinea şi perspectivele la echipa naţională”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Sursa: FRF.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite