Cozmin Guşă vrea să aducă antrenor străin la lotul naţional de judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Judo ia măsuri imediat după Campionatul European de la Varşovia, încheiat de delegaţia tricoloră cu o medalie de bronz, la limită în interiorul obiectivului impus, dar departe de aşteptările generale care însoţesc acest sport.

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a detaliat punctual pentru ProSport  elementele de strategie avute în vedere de directoratul Federaţiei Române de Judo în şedinţa de luni. Modelul din fotbal şi handbal, implementat la lotul masculin: antrenor străin pentru a creşte nivelul. Cine preia în primă instanţă nou-înfiinţatul lot masculin, la Cluj. “La băieţi, avem nevoie de o schimbare totală a pregătirii şi a strategiei. Judo-ul românesc masculin nu este la un nivel corespunzător, dar nu este lipsit de potenţial şi pun acest fapt pe seama unor tehnicieni care au fost poate neexperimentaţi sau nepăsători. Diferenţierea loturilor pe mai multe centre, fără centralizarea tuturor sportivilor cu potenţial într-un loc a fost o greşeală.  S-a ajuns aici şi nu mai putem aştepta să stăm doar în rezultatele ocazionale ale lui Daniel Natea. În consecinţă, vom centraliza un nucleu din circa 20 de sportivi la Cluj, tot în centrul condus de Bercean, dar sub coordonarea lui Adrian Croitoru, marele campion”, a anunţat Guşă.  

“Facem o selecţie de alţi antrenori români cu potenţial şi suntem în tratative avansate cu o serie de antrenori şi preparatori străini. Vrem să întărim echipa tehnică. Este şi o soluţie de avarie, este şi o soluţie destul de costisitoare, dar pe care noi ne-o asumăm, pentru că atunci când am venit la Federaţia Română de Judo am spus că vom face toate cheltuielile necesare pentru a creşte nivelul de acolo, de jos, de unde am ajuns. Decizia de a aduce antrenori străini este şi o soluţie pe termen scurt, dar este o soluţie normală, la care au recurs naţionale importante, de la cea a Rusiei – care are ca antrenor federal pe campionul olimpic italian Ezio Gamba, până la naţionala Israelului, a Franţei, a Italiei chiar”, explică preşedintele Federaţiei Române de Judo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite