Cristina Neagu, ca Messi. Care este dezamăgirea care îi uneşte pe doi dintre cei mai mari sportivi ai planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Cristina Neagu este cea mai bună handbalistă din lume, câştigând acest titlul de trei ori, în 2010, 2015 şi 2016.

România are şansa de a beneficiat de serviciile unei sportive de excepţie, cum este Cristina Neagu, care trage naţionala după ea, dar din păcate acest lucru nu este suficient pentru o performanţă notabilă. 

Neagu a câştigat tot ce se putea câştiga la echipele de club la care a evoluat având în palmares 8 titluri naţionale, 5 cupe naţionale şi o Ligă a Campionilor, dar la echipa naţională are doar două medalii de bronz: la CE 2010 şi la CM 2015. Cristina are 29 de ani şi a bifat în Germania al cincilea Campionat Mondial. Ea a fost golghetera ediţiie precedente a CM, a fost golghetera Ligii Campionilor, multiplă golgheteră în competiţiile interne în care a jucat (România şi Muntenegru) şi e singura jucătoare din istoria handbalului feminin care a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii de trei ori.

Pe undeva, cariera ei se aseamănă cu cea a lui Messi, care a câştigat şi el tot ce se putea câştiga cu FC Barcelona, dar la naţională n-are niciun titlu mondial sau continental. Cristina Neagu nu a fost însă supranumită însă Messi din handbal pentru aceste eşecuri, ci pentru valoarea ei.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite