CSM Bucureşti merge pe mâna danezilor: Vestergaard, în locul lui Rasmussen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jakob Vertergaard
Jakob Vertergaard

Campioana Europei la handbal feminin şi-a schimbat antrenorul, în locul lui Rasmussen, plecat la naţionala Ungariei, fiind adus Verstergaard, o mai veche cunoştinţă a românilor.

CSM Bucureşti are un nou tehnician, anunţând oficial că danezul Jakob Vertergaard va pregăti echipa în următoarele două sezoane. Vestergaard îl înlocuieşte pe banca tehnică aechipei pe conaţionalul său Kim Rasmussen, plecat la naţionala Ungariei. „E o mare provocare pentru mine să antrenez câştigătoarea Ligii campionilor. Sunt sigur că vom lucra bine şi vom face performanţă împreună”, a declarat Jakob Verstergaard, la puţin timp după investire. Danezul de 41 de ani, care în ultimul sezon a fost selecţionerul naţionalei feminine a Germaniei, echipă clasată pe locul 13 la Mondialele din decembrie şi necalificată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Vestergaard este o mai veche cunoştinţă a handbalului românesc, el antrenând Oltchim Rm. Vâlcea, în 2012-2013, formaţie pe care a dus-o până în semifinalele Ligii campionilor în sezonul respectiv. Vertergaard, care a câştigat cel mai râvnit trofeu european cu Viborg, în 2009 şi 2010, a mai fost la CSM, ca director tehnic, în sezonul 2014-2015, primul în care bucureştencele au cucerit titlul naţional.
Revenirea lui Vestergaard este o mutare aşteptată, discuţiile lui cu cei din conducerea CSM-ului fiind demarate în luna martie. Atunci el şi-a reziliat contractul cu Federaţia Germană şi afost contactat de oficialii români, care erau nemulţumiţi de parcursul echipei sub comanda lui Rasmussen, CSM ieşind greu din grupele Ligii Campionilor. A existat chiar varianta ca Vestergaard să preia echipa înaintea meciurilor din sferturi, contra rusoaicelor de la Rostov, dar până la urmă a fost păstrat în funcţie Kim Rasmussen, cel care a dus echipa până la câştigarea trofeului. În momentele de tensiune dintre el şi conducere, Rasmussen a acceptat însă oferta Federaţiei de la Budapesta, pe care a parafat-o la finalul sezonului, după ce a câştigat campionatul, Cupa României şi Liga Campionilor cu CSM Bucureşti.
Se schimbă liniile
Aducerea lui Vestergaard în locul lui Rasmusen nu e singura schimbare de la CSM Bucureşti. Se fac modificări importante şi la nivelul lotului. Au plecat deja Mayssa Pessoa (Vardar Skopje), Maria Fisker ( Randers), Elena Vetkova (Toulon ), Paula Rodrigues (Odense) şi  Fernanda Da Silva (Bietigheim). La capitolul achiziţii sunt: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Majda Mehmedovici (Buducnost Podgorica), Katarina Jezici (HCM Baia Mare), Gnosiane Niombla (Fleury Loiret), şi Camille Ayglon (Metz). Principala ţintă a celor de la CSM rămâne însă repatrierea Cristinei Neagu, care mai are un an de contract cu Buducnost Podgorica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite