„Simo iese din tranşee!“ CTP, extaziat după ce Simona Halep a ajuns în semifinale la  Montreal, explică rolul lui Darren Cahill în acest succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP
CTP

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Montreal, după ce a trecut de Svetlana Kuzneţova, în trei seturi.

Cristian Tudor Popescu a urmărit partida şi a explicat succesul Simonei, pe republica.ro:  "În primul set, Simona a fost prudentă. Prea prudentă. A încercat să câştige cu raliuri în forţă, dar fără să rişte deschideri de unghiuri, sperând ca adversara să cedeze la testul regularităţii.

Şi Kuznetsova n-a cedat. Tenace şi concentrată, a greşit puţin şi a atacat de câte ori a avut ocazia.

Aşa a ajuns Simona să fie condusă cu 5-1. Din acel moment, s-a lămurit că trebuie să-şi asume riscul.A pus în aplicare o propoziţie simplă dintre cele spuse clar şi precis, ca de obicei, de Darren Cahill: „You must push her” – „Ieşi din tranşee, împinge-o, dă-o pe spate”.

A dat drumul la crosurile ei ascuţite, la care Svetei nu i-a rămas decât să aplaude, la lungul de linie cu reverul marca Halep, deschizând mereu prima terenul. În fine, a făcut pasul în faţă pe serviciul 2 al Kuznetsovei, trăznindu-i nişte retururi de a lăsat-o în ghete.

A pierdut primul set, 3-6, dar a câştigat controlul jocului, pe care nu l-a mai cedat o clipă, susţinută exemplar de românii din tribunele Montrealului. De la acel 1-5, Simo a câştigat 14 ghemuri, faţă de numai 2 ale Svetei, destructurând complet jocul puternicei rusoaice.

Cu mare bucurie, văd că Simona şi-a reamintit acel „al doilea joc” de care e capabilă, stilul defensiv-agresiv, cu iniţiativă, care a dus-o şi anul trecut în finală, aici, la Montreal. Mai mult decât revanşa în faţa unei adversare de mare clasă, dubla câştigătoare de Grand Slam Sveta Kuznetsova, care a învins-o anul acesta la Syndey, Simona Halep a arătat stăpână pe ea ca o adevărată campioană. Cu siguranţă va face un meci bun şi în semifinală", a scris CTP pe republica.ro.

Ce a simţit Simona Halep în meciul cu Svetlana Kuzneţova! Vezi AICI rezumatul meciului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite