CTP, încântat de ce a văzut la Cluj: Cum a descris prestaţia româncelor şi comportamentul suporterilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a savurat victoriile obţinute de Simona Halep şi de Irina Begu în faţa Elveţiei, fiind impresionat şi de suporterii clujeni.

România mai are nevoie de un punct, astăzi, în faţa Elveţiei pentru a reveni în elita tenisului feminin, în Grupa Mondială de Fed Cup.

Iar având în vedere că în Top 100 WTA se află, în acest moment, şase românce, urcarea în cel mai înalt nivel al Fed Cup-ului ar trebui să fie o formalitate pentru România. Încă o dovadă în acest sens e ce s-a întâmplat, sâmbătă, la Cluj, acolo unde tricolorele s-au impus în ambele confruntări cu Elveţia.

Victoriile obţinute de Halep şi de Begu au fost analizate de Cristian Tudor Popescu pentru republica.ro.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

Mi-a fost de 3 ori mai greu decât în finala de la Melbourne!”, declara Simona Halep la sfârşitul meciului cu Viktorija Golubic, exagerând, fireşte, pentru a ne spune însă că este altceva să joci în echipă, sub culorile naţionale. Dacă meciul cu elveţianca 115 WTA s-ar fi desfăşurat în turul 1 al unui turneu individual, Simona îl închidea, probabil, într-o oră.

Aşa se face că Golubic şi-a putut permite o lipsă de respect faţă de liderul mondial, în sens pozitiv, adică şi-a şters din minte cu cine joacă, dar şi negativ, prin ieşirile uşor mârlăneşti din finalul partidei. După ce a depăşit handicapul emoţional, care a dus-o până la 1-3, Simona i-a pus în vedere adversarei diferenţa mare de clasă dintre ele, luând primul set. 

Apoi, Golubic a găsit un echilibru surprinzător între o apărare tenace şi atacuri la momentul potrivit, reuşite miraculos, în special pe backhandul cu o mână, plat şi împuşcat, antrenat parcă împreună cu conaţionalul ei, Stan Wawrinka.

Simona a arătat o stabilitate psihică îmbucurătoare după pierderea cu 1-6 a setului 2. Când joci într-o sală plină cu români, care aşteaptă să câştigi la galop în faţa unei outsidere, o astfel de cădere poate să te streseze rău. Însă nr. 1 mondial a făcut în setul 2 exact ce trebuia să facă, fără să şovăie. A atacat-o decisiv pe elveţiancă, în special cu reverul lung de linie, lovitura de marcă a Simonei. A pus şi scurte, cu mână rece. A servit apăsat şi precis, fără să-i lase lui Golubic şansa de a se mai agăţa.

Deşi a pierdut un set, Simona a arătat că stă bine în zgură, la începutul sezonului roşu.

CLICK AICI PENTRU A CITI, INTEGRAL, TEXTUL SCRIS DE CTP

Sâmbătă

Simona Halep - Viktorija Golubici 6-3, 1-6, 6-1

Irina Begu - Timea Bacsinszky 6-4, 6-1

Duminică

Simona Halep - Patty Schnyder (12:00, Digi Sport, Telekom Sport)

Irina Begu - Viktorija Golubici

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite