Cum comentează CTP meciul dintre Halep şi Şarapova: „Simona a reuşit să îşi învingă frica. Are prima şansă în finală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a vorbit la DigiSport despre victoria Simonei Halep în meciul cu Şarapova, din semifinalele turneului de la Roma.

„Este o mare victorie a Simonei, aş pune-o în Top 5 al marilor victorii din cariera ei de până acum. A avut în faţă o jucătoare uriaşă, nu m-am aşteptat, a fost ceva de domeniul supraomenescului ce a făcut Şarapova din punct de vedere fizic, după ce a stat mai bine de 10 ore pe teren. Să reuşeşti să mai faci încă un meci de două ore şi trei seturi în faţa liderului mondial, aşa ceva numai o campioană pur sânge poate să facă.

Cu atât mai mare este meritul Simonei. Cheia meciului a fost că a reuşit să îşi învingă frica. Când a venit Cahill, Simona i-a spus că este şi frică să servească. După momentul discuţiei cu Darren Cahill, Simona, la începutul setului doi, la 1-0, a servit, şi a reuşit un serviciu doi foarte lung, şi cu efect pe care Şarapova l-a returnat în burta fileului. Simona şi-a dus degetul la cap şi din clipa aia am ştiut că i-a dispărut frica de serviciu.

A dominat-o pe Şarapova, care a fost foarte inteligentă tactic, a pus scurte sau a lovit decisiv. 

Simona a câştigat meciul cu capul şi cu picioarele. Picioarele au arătat mai puternice şi mai iuţi ca niciodată“, a declarat CTP la DigiSport.

„Anul trecut, finala a fost decisă de o entorsă a Simonei. Acum, Simona e compactă, are tărie, soliditate. Cred că Simona are prima şansă în finală. “

Simona Halep a învins-o pe Maria Şarapova în semifinalele turneului de la Roma, scor 4-6, 6-1, 6-4 şi va juca duminică împotriva Elinei Svitolina în finala turneului de la Roma, de la ora 14.00. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite