Darren Cahill explică înfrângerea Simonei Halep şi dezvăluie ceva tulburător despre jucătoarea noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros, fiind învinsă de Jelena Ostapenko. Antrenorul româncei, Darren Cahill, a făcut o analiză a meciului şi a vorbit despre ce urmează pentru Simona după acest turneu.

După ce timp de două săptămâni nu a vorbit deloc cu presa, Cahill a făcut-o după finala de la Roland Garros. Australianul a stat de vorbă cu jurnaliştii englezi şi le-a povestit acestora multe lucruri interesante, prezentate de treizecizero.ro 

Darren Cahill, după Roland Garros

Din perspectiva noastră, Simona poate să plece de aici cu capul sus. A avut un sezon de zgură minunat. Va fi dificil de depăşit momentul acesta, cu siguranţă, dar cred că se va regrupa şi va fi o jucătoare mai bună după această experienţă.

Am încredere că, într-un final, va trece peste ce s-a întâmplat aici. A fost a doua ei finală de Grand Slam, este cu siguranţă un lucru minunat să te califici într-o finală de Slam şi foarte dificil să le câştigi, de aceea sunt şi atât de speciale când într-un final câştigi una. Sunt mulţi jucător care au pierdut mai multe finale înainte de a câştiga, într-un final, una. Simona va trebui să tragă din greu, să caute în interiorul ei răspunsurile, să muncească din greu, să se întoarcă mai puternică şi să-şi ofere sieşi încă o şansă la un titlu. Şi am toată încrederea că într-o zi va ridica deasupra capului unul dintre aceste patru trofee.

Despre soluţiile împotriva lui Ostapenko

Ştiam deja de câţiva ani că Ostapenko are un joc bun. Fetele s-au şi antrenat împreună la Wimbledon acum ceva timp şi ştiam că poate lovi mingea incredibil de bine, că şi-a îmbunătăţit deplasarea pe teren, iar când e în mână, nu mai apuci să vezi mingea, devii un spectator. Aşa că e greu de ales unde să-i dai mingea; dacă-i dai un unghi, e capabilă să facă winner în lung de linie, iar dacă îi dai pe mijloc, poate să-şi deschidă terenul foarte bine, aşa că trebuie să găseşti cumva soluţii şi să speri că nu va lovi suficiente mingi şi că-ţi va da destule şanse. Iar azi nu am primit aceste şanse.

Despre ce rămâne pentru Simona după acest turneu

Cred că toată lumea a văzut: ce a putut Simona să obţină după Miami, că a pus capul în pământ şi a muncit atât de bine. A scos la capăt cu bine o mulţime de meciuri grele, a câştigat multe în trei seturi, iar sezonul de zgură e foarte greu, este poate cea mai grea perioadă pentru orice jucătoare, pentru că eşti provocat atât fizic, cât şi mental, iar ea a fost minunată în acest sezon de zgură. A câştigat Madrid, a făcut finală la Roma, face finală la Roland Garros, deci are multe motive să fie mândră. Următoarele câteva zile vor fi foarte grele, dar va merge acasă, va fi în preajma prietenilor şi a familiei, se va regrupa şi cred că va fi curând nerăbdătoare să se întoarcă pe teren şi să se pregătească pentru Wimbledon.

Despre cât de dificil e să înfrunţi ce joacă Ostapenko

Da, devii spectator, credit ei pentru că joacă aşa. Ştiam asta. Am intrat pe teren azi ştiind că uneori nu vei putea să atingi mingea, că va trebui să trimiţi mingea în colţuri şi să-i dai opţiuni cu un procentaj mic de reuşită. Cred că Simona a făcut o treabă suficient de bună în sensul ăsta azi, dar chiar şi acele opţiuni cu procentaj mic de reuşită s-au întors înapoi sub formă de lovituri direct câştigătoare. Aşa că îi dau credit Jelenei, a câştigat acest meci.

Despre ocazie

A fost o ocazie mare pentru ea, o altă finală, împotriva unei jucătoare pe care cei mai mulţi se aşteptau s-o bată, dar vreau să spun că noi nu am luat victoria ca pe ceva sigur, nici vorbă. Ne-am uitat la toate meciurile ei din turneu, ştiam că joacă un tenis excelent, aşa că în viziunea noastră, meciul era unul de 50-50 cu certitudine. Şi cam aşa trebuie să joci când joci împotriva Jelenei, pentru că, aşa cum spuneam, îţi poate lua racheta din mâini, dar de asemenea îţi poate da şi ceva puncte gratis. Doar că azi lucrurile nu au mers în favoarea noastră.

Despre cum se vede acum circuitul feminin după acest turneu

Cred că întregul turneu a fost pozitiv. Multe meciuri foarte bune, nu vorbesc doar de cele ale Simonei. Sunt o mulţime de jucătoare capabile în momentul ăsta să se ridice la un nivel care să le permită să joace o finală de Slam şi să o câştige. Cred că asta produce mult interes în tenisul feminin, iar în momentul acesta se creează nişte rivalităţi noi. M-aş bucura să o văd pe Jelena confirmând acest rezultat, să continue să joace bine, iar toate aceste jucătoare de tot să continue să se întâlnească, să creeze rivalităţi. Cred că indiferent de cine ar fi câştigat azi, ar fi fost un rezultat bun pentru tenisul feminin.

Dacă faptul că Wimbledon e aproape imediat după colţ e bine pentru Simona

Sper că o va ajuta (râde). Dar nu ştim niciodată cu precizie ce se va întâmpla. Însă cu siguranţă sper că aşa va fi cazul.

Dacă decizia după Miami a fost luată cu un scop anume

Ştiam că are în interiorul ei puterea să găsească răspunsul. Am încercat să o fac să caute în interiorul ei răspunsurile şi să fie cu adevărat dedicată, iar de atunci a fost nemaipomenită.

Dacă aşteptările din România o apasă şi cum le recepţionează

Cred că gestionează toate aceste lucruri ca o profesionistă. De fapt, nu cunosc pe nimeni care să-şi iubească ţara mai mult decât îşi iubeşte ea ţara. Adoră să se întoarcă acasă de fiecare dată, iubeşte oamenii din România… Sper că îi vor oferi o reacţie elegantă, şi-s sigur că aşa va fi cazul, pentru că sunt oameni pasionaţi, oameni cu care ea adoră să-şi petreacă timpul. Iar dacă va fi căzută un pic în următoarele zile, cu sigurnanţă vor fi oameni acasă care-i vor ridica moralul. Şi-s sigur că şi ea abia aşteaptă să ajungă acasă. A fost un sezon lung de zgură. E în focuri încă de după Miami, direct la Fed Cup, iar de atunci a jucat aproape fiecare zi. Va fi obosită, dar e o ocazie excelentă pentru ea să-şi încarce bateriile, să petreacă ceva timp acasă şi sper că românii o vor susţine.

Dacă locul 1 a fost o presiune în plus

Nu, locul 1 n-a atârnat în gândul ei. Era totul despre câştigarea unui Slam. Ar fi fost un bonus fain, dar cred că va mai avea şanse, iar ce trebuie să ne asigurăm e că va continua să muncească aşa cum munceşte acum. Şi munceşte bine de doi ani, dar cred că în aceste 4-5 săptămâni am văzut ce poate să facă, ce competitoare bună este. Sper că va deveni tot mai bună de la o zi la alta. 

Vezi AICI cum poate ajunge Simona Halep numărul 1 mondial chiar înainte de Wimbledon

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite