De ce se accidentează tenismenele de top, ca Simona Halep?  Unul dintre motive ar fi goana după bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AP
Simona Halep FOTO AP

Un articol excelent realizat de The Guardian vorbeşte despre problemele medicale pe care le au tenismenele de top chiar din startul anului şi cum s-a ajuns aici.

Nu există jucătoare din top 10, de la Simona Halep la Serena Williams şi până la Maria Şarapova sau Petra Kvitova să nu fi avut o problemă medicală în acest început de an.
La Brisbane, Sydney, Melbourne sau Dubai, cu toate au avut partea lor de acicdentări, se arată în materialul The Guardian, care oferă şi câteva explicaţii pentru momentele de criză prin care trec aceste jucătoare.

O posibilă explicaţie este dorinţa jucătoarelor de a participa la cele mai importante turnee şi a lua bonusurile financiare oferite de WTA. Sunt atâţia bani de făcut din tenis şi sunt mulţi oameni care se învârtesc în jurul jucătoarelor, nu întotdeauna mânaţi de cele mai altruiste motive.
“Nu vrem să pierdem prea mult. Nu vrem să ne pierdem locul în clasament. Vrem să participăm la turneele noastre favorite şi câteodată e prea mult sau prea curând”, spune Jelena Jankovici, fost număr 1 WTA.
De asemenea, jucătoare ca Muguruza sau Halep evoluează sub presiunea rezultatelor, sunt tenismene care nu cu mult timp în urmă erau cotate cu şansa a doua şi acum sunt favorite. Garbine mai avea puţin şi plângea după eşecul cu Svitolina de la Dubai.
De multe ori, pauza competiţională de iarnă face mai mult rău decât bine, crede Allistair McCow, antrenorul de fitness care a lucrat cu multe jucătoare de top. “Antrenorii tind să forţeze jucătoarele, să exerseze toate loviturile de care nu au timp de-a lungul sezonului, să pună şi mai multe greutăţi, iar ţesuturile care nu au avut timp să se recupereze se rup.”
Sintetizează Jelena Jankovici: “Câteodată e vorba de antrenament prost sau greşit. Câteodată e din cauza faptului că joci prea mult, nu ştii când să te opreşti. Dacă ai succes şi mergi cât mai departe în turnee, atârnă greu asupra corpului tău. Cred că cel mai important lucru pe care l-am învăţat în aceşti ani e să-ţi asculţi corpul. Când eşti obosită, când simţi că nu poţi merge mai departe, atunci opreşte-te.”

Simona Halep, Monica Niculescu şi Raluca Olaru joacă azi la Doha

Salt de 46 de locuri pentru Sorana Cîrstea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite