Dinamo atacă Liga Campionilor cu trei iranieni: grupă bună pentru campiona României după 11 ani de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii“ au aflat, astăzi, de cine ar trebui să treacă pentru a ajunge în optimile competiţiei la care au visat mai bine de un deceniu.

Dinamo a câştigat Liga Naţională la handbal masculin după 11 ani şi această performanţă a propulsat echipa în grupele Ligii Campionilor, acolo unde roş-albii nu fuseseră tot de 11 ani.

Trupa pregătită de Eliodor Voica a început să se întărească deja şi a rezolvat transferurilor internaţionalilor iranieni, Allahkaram Esteki (28 de ani) şi Sajjad Esteki (26 de ani). Cei doi au evoluat, în trecut, la formaţii precum Montpellier (Franţa) şi TVB 1898 Stuttgart (Germania).

Fraţii Esteki au fost transferaţi la recomandarea lui Alireza Mousavi, un alt iranian care a contribuit la câştigarea titlului de către Dinamo în sezonul recent încheiat.

Din lotul „câinilor“ mai fac parte trei străini: bosniacul Zulfici, francezul Ragot şi croatul Vrankovici. 

Cu aceşti străini, plus români precum Alin Şania, bucureştenii vor ataca Liga Campionilor, acolo unde au fost repartizaţi în grupa D, alături de:

*HBC Nantes (Franţa)

*TTH Holstebro (Danemarca)

*Motor Zaporoje (Ucraina)

*Beşiktaş Mogaz HT Istanbul (Turcia)

*O echipă venită din calificări. Probabil Braga (Portugalia) sau Bregenz (Austria)

Favorita grupei e Nantes, iar celelalte formaţii sunt accesibile şi pot fi învinse de Dinamo. Românii se vor lupta pentru o clasare pe primele două locuri. Dacă obiectivul va fi îndeplinit, va urma un play-off cu o echipă din grupa C. Învingătoarea va ajunge în optimile Ligii Campionilor.

Primele meciuri din faza grupelor se vor disputa, între 21 şi 25 septembrie, iar ultimele, între 8 şi 12 martie 2017.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite