Echipajul de bob-două persoane al României, clasare onorabilă la JO de Iarnă de la PyeongChang

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi, cei mai tineri participanţi în concursul olimpic de bob două persoane, şi-au incheiat participarea la PyeongChang 2018, pe locul 18, din cele 30 de echipaje prezente la start.

Cei doi tricolori, ambii in varsta de 19 ani, au intrat in cea de a doua zi de concurs de pe pozitia a 16-a. In primele doua manse, tandemul Tentea/Daroczi s-a clasat pe locul 14 in prima mansa (49,69 s) si pe 17, cu 49,62 s, in cea de-a doua. Cumulat, dupa primele doua manse, cei doi aveau 1:39,31, echivalentul  locului 16.

Mansa a treia a fost una cu emotii atat pentru romanii din tribune cat si pentru participanti. La start, impingatorul Ciprian Daroczi a alunecat la finalul portiunii de alergare si, la urcarea in bob, s-a lovit cu tibia de partea din spate a acestuia. Bobul s-a dezechilibat un pic, indeajuns cat sa se piarda cateva zecimi de secunda: 49,93 secunde. Dupa mansa a treia, romanii au coborat pe pozitia a 19-a, atingandu-si totusi obiectivul: un loc intre primele 20 de echipaje.
In mansa finala, a patra, au luat startul numai primele 20 de locuri. Scapati de presiune, Tentea si Daroczi au scos cel mai bun timp al lor, 49,64, si au mai urcat un loc. La final, s-au clasat pe 18, fiind felicitati inclusiv de presedintele Federatiei Internationale de Bob si Skeleton, italianul Ivo Ferriani.

Mihai Tentea: ”Suntem foarte fericiti, a iesit bine. Au fost patru manse in care am dat tot ce am avut mai bun si am reusit sa obtinem ceea ce ne-am dorit, adica un loc intre primii 20. Mai avem nevoie de foarte multe antrenament sa ajungem la nivelul celorlalti la start. Ne dorim mai mult, deja ne gandim la viitor. Suntem tineri, avem numai 19 ani, vom munci mai mult si suntem siguri ca in 2022 vom fi mai sus”.

Ciprian Daroczi: ”Am avut ceva emotii la mansa a treia. Din dorinta de a da un start cat mai tare s-a intamplat ceea ce nu trebuia sa se intample. Am alunecat si am pierdut cateva zecimi de secunda. Sunt un pic zgariat pe tibie, dar nu asta e important. Daca nu era acea ezitare, puteam fi doua-trei locuri mai sus”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite