Euromaster B&T Streetball în Timişoara: România a învins Serbia la feminin, iar Cristi Bud a fost star în meciul vedetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de baschet 3x3 a României a învins naţionala Serbiei în finala categoriei Open feminin de la Euromaster B&T Streetball din Timişoara, a cincea etapă din circuitul naţional Sport Arena Streetball Tour 2017. Fetele s-au impus cu scorul de 15-11.

Multipla campioană a României Anca Stoenescu a debutat într-un turneu de baschet 3x3, alături de vicecampioanele europene la 3x3 Andra Haas şi Anca Şipoş şi de Andra Ionescu, cele patru fete reuşind un turneu excelent care a culminat cu victoria în finală în faţa sârboaicelor.

În meciul vedetelor, Bogdan Popescu, campionul european de baschet 3x3 din 2014, l-a provocat pe Cristi Bud la un meci de baschet, iar fotbalistul celor de la ACS Poli Timişoara s-a ridicat, la propriu, la înălţimea inelului. Acesta lucru s-a întâmplat şi cu ajutorul lui Andrei Rădoi, component al naţionalei României de Rugby şi campion cu Timişoara Saracense.

Mai multe sporturi s-au reunit în partida demonstrativă din Piaţa Libertăţii, pe lângă fotbalişti şi rugbyşti fiind prezenţi şi Sorin Grădinaru, antrenorul echipei de volei masculin Poli Timişoara, Robert Lupu,  antrenorul naţionalei de futsal a României sau legendarul baschetbalist timişorean, Dan Păltinişanu.

Componenţii celor două echipe din meciul vedetelor au fost alături de sportivii Special Olympics ai organizaţiei Şcoala Mamei Junior, care au oferit un exemplu de voinţă şi ambiţie în a practica sporturi de masă la fel ca orice altă persoană.

baschet

Cehii de la Team Bo au dominat competiţia de elită la masculin şi au intrat în posesia cecului în valoare de 1000 de euro după o finală câştigată în faţa sârbilor de la Autokuca Sekulic, scor final 21-18. Cea mai bună echipă românească din competiţie a fost SH, cu Andrei Ghiriş, George Toth, Giani Zaharie şi Vlad Szekely, care în semifinale a cedat în faţa cehilor, 15-21, după ce Ghiriş a suferit o serioasă accidentare la genunchi chiar în debutul partidei.

Premiul pentru excelenţă, care este acordat la fiecare turneu cu sprijinul partenerilor de la Pegas, i-a fost oferit lui Bogdan Popescu, campionul european la baschet 3x3 în 2014. Dansatorii de la White Steps au animat atmosfera în timpul fazelor finale ale competiţiei care au adunat câteva sute de spectatori în Piaţa Libertăţii din Timişoara.

Peste 160 de jucători s-au înscris la acest turneu, la toate categoriile de vârstă, de la sub 14 ani până la veterani, peste 35 de ani, atât la masculin cât şi la feminin.
Turneul a fost susţinut pe plan local de Euromaster B&T, Primăria Municipiului Timişoara şi Hotel Check Inn.

Circuitul naţional Sport Arena Streetball Tour 2017 este organizat cu sprijinul Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Gatorade, Ursus Cooler, Pegas, Ideal Board Games şi Kiss FM.Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite