FOTO EXCLUSIV Aşa arată călcâiul cu probleme al Larisei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piciorul Larisei Iordache
Piciorul Larisei Iordache

Reporterul „Adevărul" la Londra a surprins imagini cu piciorul bandajat al Larisei Iordache de la ultimul antrenament. Micuţa gimnastă s-a antrenat doar la două aparate, timp în care s-a chinuit să-şi mascheze durerile!

Vestea că gimnasta Larisa Iordache are probleme de sănătate s-a răspândit rapid joi, printre sportivii români aflați la Londra. Și, firește, toți au avut o stare asemănătoare, de îngrijorare, tânăra care a împlinit 16 ani în 19 iunie fiind singura sportivă din echipa lui Bellu şi Bitang care evoluează la nivel înalt la toate cele patru aparate, ea având potenţialul de a câştiga cel puţin trei medalii la Londra: cu echipa, la individual şi la cel puţin un aparat.

S-a antrenat doar la paralele şi bârnă
Echipa feminină de gimnastică a efectuat joi seara la North Greenwich Arena antrenamentul pe podium, singurul dinaintea competiției olimpice găzduit de sala de concurs. Larisa s-a aflat alături de colegele sale, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Diana Chelaru și Diana Bulimar, iar camerele tv au fixat-o în repetate rânduri, informația că ea este accidentată fiind cunoscută de toată lumea. Campioana europeană la sol de la Bruxelles, din acest an, a rămas pe margine la sărituri şi sol, aparate care solicită foarte mult picioarele la aterizare, antrenându-se doar la paralele şi bârnă.
Strângând din dinți, încercând să-și ascundă durerea - n-a reușit întotdeauna să o facă, aparatele foto sau camerele tv surprinzând cu zoom-ul lor tresăriri ale mușchilor de pe fața ei -, Larisa a încercat să-și facă exercițiile de parcă totul ar fi în regulă cu ea.

Îşi fereşte piciorul
Extrem de atenți la ceea ce fac elevele lor, antrenorii au intervenit pentru a semnala ezitările sau greșelile tehnice. "Fetele au mers bine. Nu e nimic senzațional de semnalat. În cazul Larisei, se observă că ea își ferește piciorul. Dacă starea sănătății sale evoluează negativ nu o să mai facă nimic în calificări. Dacă o să fie bine, atunci probabil că va face mai mult. Decizia o va lua Federația", a declarat la finalul antrenamentului Mariana Bitang.

Piciorul cu probleme al Larisei Iordache

Larisa e categorică: "Sigur că pot să concurez!"
Însoțită de Cătălina Ponor, Larisa s-a îndreptat spre vestiar, nu înainte de a vorbi cu ziariștii. Întrebată dacă poate să concureze, puștoaica a răspuns imediat: "Sigur că pot! Mai ales că știu că România are nevoie de mine. De aceea strâng din dinți și încerc să-mi fac exercițiile cât mai bine pentru a putea urca pe podium. Cred că după ce iei o medalie nu te mai gândești la ce a fost rău sau bine".

Cătălina Ponor: „Ar fi păcat de munca ei"
Aflată alături de Larisa, ca o soră mai mare, Cătălina a mărturisit că "ar fi păcat ca Larisa să dea cu piciorul la munca ei de până acum. Să dea Dumnezeu să concureze la fel și în calificări, și în finala pe echipe. Eu zic că ea, celelalte colege mai tinere au învățat ce înseamnă lupta, ce înseamnă să fii o echipă. Au învățat să se încurajeze și să fie una lângă alta", a declarat tripla campioană olimpică, după care a adăugat că nu are emoții: "Eu nu am declarat că îmi doresc medalii la aceste Jocuri Olimpice. Am spus că vreau să mă întorc acasă sănătoasă. Totul va depinde de sănătatea mea".

Ce este fasciita?
Maladia de care suferă Larisa Iordache se cheamă fasciita plantară. Mai pe românește, ea acuză dureri la călcâi. Membrana care înveleşte oasele, muşchii şi ligamentele călcâiului, e inflamată şi se poate rupe dacă nu e menajată. Fiecare aterizare sau contact cu solul îi provoacă dureri imense. În mod normal, e nevoie de o perioadă de cel puţin o săptămână de repaus pentru ca inflamaţia să dea înapoi, dar România va intra în concurs duminică seara!

A ascuns durerea
Atunci când s-a aflat despre problemă, s-a încercat tratarea ei. Și, potrivit antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, Larisa a ascuns că are dureri pentru a putea participa la Jocurilor Olimpice. Cei doi tehnicieni au dus-o practic cu forţa la cabinetul medical din Satul Olimpic, unde, la o rezonanţă magnetică, i-a fost depistată cauza durerilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite