FOTO VIDEO  Reportaj de atmosferă de la Roma: meciul Lazio - Steaua a strâns românii din Italia sub aceeaşi umbrelă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul DucaD’Aosta care traversează râul Tibru şi duce la Stadionul Olimpic s-a îmbrăcat joi după amiaza în culorile roş-albastre.  Aproape 5000 de români  l-au traversat  pe o ploaie torenţială pentru a asista la meciul Lazio – Steaua Bucureşti. Cifrele au dezamăgit aşteptările, dar pasiunea a fost dublă, scrie Anca Mihai din Roma.

Corespondenţă de la Anca Mihai, Roma

Puţini dar inimoşi ar fi primul gând la auzul numărului real al suporterilor după ce, în dimineaţa meciului, presa italiană a estimat 12.000 de participanţi. Biletele s-au vândut până la ora 17 din ziua meciului  la un ghişeu special amenajat la Stadionul Olimpic. Ceea ce statisticile italiene nu ştiu este că mulţi dintre românii suporteri şi rezidenţi în Italia şi-au luat o zi liberă de la serviciu pentru a fi prezenţi la meci.  Alţii s-au deplasat  sute de kilometri pentru a susţine echipa românească, chiar dacă nu sunt suporteri ai FCSB-ului. 

Este cazul lui Ursu Ionuţ Bogdan, de 7 ani la Roma, pentru prima dată la un meci în Italia datorită echipei Stelei, chiar dacă nu este un suporter înrăit. Stângaciu Ionuţ, din Roma,  suporter FCSB, este pentru prima dată când îşi vede echipa preferată, şi  a sperat să câştige dar s-ar fi mulţumit şi cu un scor egal.
Ionel Vasile a venit de la 170 de km ca să-şi susţină echipa. Pregătit să susţină ”băieţii” şi să le fie alături. Cu toate că este  Stelist înfocat de mic, este prima dată când îşi vede echipa preferată. Fiind din Bacău nu avut ocazia să îi vadă. A renunţat la o zi de muncă pentru a fi la stadion.

Românii de la stadion au fost, cu preponderenţă , bărbaţi cu media de vârstă de 40 de ani. Florian din Mangalia, a venit la Roma să participe la meci de la Rignano Flaminio, o localitate aflată la 40 de km de Roma. Este dinamovist dar a venit să susţină echipa românească, indiferent de rezultat. El a fost  însoţit de copilul de 10 ani, Mathias care, însă, este stelist din propria iniţiativă şi de socrul său,  Mircea din Bârlad (foto sus). Doamnele, pentru că lucrează a doua zi, devreme, au preferat să vadă meciul, acasă, la televizor.

image

Nu toţi românii care s-au prezentat la meci au ales să susţină Steaua. Este cazul domnului însoţit de băiatul său de 10 ani care a venit tocmai de la Sibiu să susţină echipa Lazio. Dumnealui  a preferat să îşi păstreze anonimatul în mijlocul suporterilor români.

Meciul Lazio Steaua a fost un motiv de sărbătoare pentru un grup de 14 români sosiţi din localitatea Arezzo, la 300 de km de Roma. Ei  au organizat o adevărată călătorie pentru a participa la meci. Au înfruntat frigul umed de la Roma şi ploaia cu zămbetul pe buze.


Ionică Grigoraş de 18 ani în Italia, cu copilul în vârstă de 9 ani, urmăreşte Steaua de tânăr şi a transmis pasiunea fiului. S-au abonat la posturile de televiziune româneşti pentru a nu pierde un meci. Pentru prima dată la un meci în Italia, şi-a luat o zi liberă de la serviciu pentru a putea veni la meci. Entuziasmat, le-a spus patronilor italieni că pleacă la meci fără să-l intereseze de reacţia lor.

image


Încă de la primele ore ale dimineţii, autorităţile italiene au anunţat măsuri de maximă siguranţă şi impus restricţii în jurul stadionului. În repetate ocazii, suporterii au fost invitaţi să folosească mijloacele de transport în comun. Pentru suporterii români, organizatorii au pus la dispoziţie navete speciale pentru a ajunge la stadion din centrul oraşului. Informaţia a fost publicizată doar prin publicaţiile echipei Lazio şi a ajuns la foarte puţini români.  Din acest motiv, fiecare s-a organizat individual.

Suporteri ai FCSB la meci FOTO Anca Mihai

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite