Frica de „Sorinaccio“ l-a trezit pe „Dodel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Tănase a fost unul dintre cei mai buni jucători ai roş-albaştrilor în partida de la Buzău, cu Victoria Brăneşti, după doar trei zile de la venirea lui Sorin Cîrţu. „Tănase mi-a plăcut foarte mult, n-a pierdut nicio minge. A dinamizat jocul, a venit când pe stânga, când pe dreapta“, a declarat Gigi Becali la finalul partidei cu Victoria Brăneşti.

Chiar dacă n-a reuşit să marcheze, Cristi Tănase le-a reamintit celor care au vizionat partida dintre Victoria Brăneşti şi Steaua de jucătorul care încânta privirile tuturor pe când juca la FC Argeş.

Secretul? Tănase îi ştie realmente de frică lui Sorin Cîrţu, tehnician care l-a promovat printre titularii echipei din Trivale pe când mijlocaşul avea doar 18 ani. Acelaşi „Sorinaccio" nu se ferea însă nici să-l altoiască pe „Dodel" atunci când jucătorul nu-i asculta indicaţiile. De altfel, cea mai severă corecţie din cariera lui Tănase se leagă tot de numele lui Cîrţu.

În aprilie 2006, imediat după un meci pierdut de FC Argeş în faţa celor de la FC Naţional, scor 2-3, „Dodel" a fost lovit de câteva ori de „Sorinaccio" cu o gheată de fotbal în cap, pentru că pierduse un balon la centrul terenului, având drept consecinţă golul victoriei „bancarilor".

În momentul când a ajuns în Ghencea, Cîrţu a ţinut să-i reamintească din prima acel episod lui Tănase, în speranţa că-l va trezi la realitate. „Ştiţi care a fost primul lucru pe care l-am făcut când ne-am întâlnit la Steaua? L-am întrebat: «Tănase, ce faci tu când ai mingea pe respingere?», iar el mi-a răspuns: «Nu fac niciodată preluare!». Înseamnă că a înţeles ceva, nu? Bine, dacă nu-i dădeam palmele alea, nu ştiu dacă ţinea minte!", a recunoscut „Sorinaccio".

Doar trei străini titularizaţi

„Sorinaccio" este recunoscut ca un antrenor care preferă să lucreze cu jucătorii autohtoni. A dovedit-o şi în primul său meci de la Steaua, când a titularizat doar trei fotbalişti străini în primul unsprezece: Éder Bonfim, Pablo Brandan şi Novak Martinovici.

Primul dintre ei a intrat deja în conflict cu tehnicianul, cu care a refuzat să dea mâna după ce a fost schimbat cu Onofraş în minutul 55. În schimb, Cîrţu a preferat să joace cu mai ­mulţi tineri în echipa de bază, precum Bicfalvi, Gardoş şi Răduţ, spre bucuria lui Gigi Becali.Cîrţu a procedat la fel şi în momentul când a ajuns la CFR Cluj.

Tehnicianul de 55 de ani a trecut atunci pe linie moartă jucători precum Sforzini, Edimar sau Ramon, preferând în schimb fotbalişti români, precum Rada, Hora sau Emil Dică. „În general, sunt unii străini care vin la furat, la ciupeală, să ia bani, dar nu fac nimic. De ce vii, mă, în România?!", spunea Cîrţu. 

"Jucătorii să nu considere că aceste puncte au fost recuperate după cele pierdute cu Braşov. Au fost nişte puncte gândite dinainte şi ei nu au făcut decât să le confirme."
Sorin Cîrţu
antrenor Steaua


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite