Gazon deplorabil pe Arena Naţională: „Ne vom face iar de râs“. Primăria e responsabilă de starea suprafeţei de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine dinaintea partidei dintre FCSB şi Astra. FOTO Mediafax
Imagine dinaintea partidei dintre FCSB şi Astra. FOTO Mediafax

Gazonul de pe Arena Naţională a arătat groaznic la partida dintre FCSB şi Astra, iar peste 10 zile vine şi meciul dintre FCSB şi Sporting, din play-off-ul Ligii Campionilor.

Încă de la inaugurarea Arenei Naţionale, cu ocazia partidei dintre România şi Franţa, în septembrie 2011, gazonul de pe cel mai mare stadion al ţării a fost călcâiul lui Ahile pentru această construcţie.
Fie că s-a prezentat sub forma unor muşuroaie de cârtiţe sau că a fost pârjolit, gazonul nu s-a ridicat niciodată la standardele unei arene care a costat 230 de milioane de euro. Poate doar în primele săptămâni de la schimbarea gazonului, operaţiune care s-a produs deja de şapte ori.
Pentru o perioadă, Primăria Bucureşti a externalizat operaţiunile de întreţinere a gazonului către o firmă, UTI Grup, însă în luna martie a acestui an a rupt acest angajament. Pe 7 martie 2017, UTI Grup a primit o adresă prin care era informată că Arena Naţională a trecut integral în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), şi, ca urmare a prevederilor art. 204 din OUG 34/20016, relaţia contractuală cu UTI GRUP privind serviciile de întreţinere tehnică nu mai poate fi continuată. Aşadar, în acest moment de gazon se ocupă din nou cei de la ALPAB.

"Nu mai există iarbă, ne vom face iar de râs la meciul cu Sporting. Din păcate, cei care se ocupă de gazon nu-şi fac treaba, dar iau chirii foarte mari", a declarat Duckadam la TV Digi Sport. Pentru un meci de Liga I, FCSB şi Dinamo plătesc 13.000 de euro de meci, pentru o partidă de Champions League se achită 28.00 de euro, iar pentru un joc din Europa League tariful este de 23.000 de euro. 

Jurnaliştii portughezi de la A Bola au semnalat şi ei această problemă, la fel şi antrenorii echipelor FCSB şi Astra. „Eu am fost în Portugalia, unde se joacă pe temperaturi de peste 40 de grade, şi gazoanele arată impecabil. Nu înţeleg cum la noi nu se poate“, a afirmat Nicolae Dică.

Ce partide urmează pe Arena Naţională
21 august Dinamo – FC Botoşani Liga I
23 august Steaua – Sporting play-off Liga Campionilor
27 august Steaua – FC Botoşani Liga I
1 septembrie România – Armenia prel. CM

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite