Halep la Cincinnati: Simona, duel nebun cu Konta! Românca a ratat cinci mingi de meci, dar e în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (2 WTA) şi-a luat revanşa pentru eşecul cu Johanna Konta (7 WTA) în sferturile de la Wimbledon şi a ajuns în semifinalele turneului de la Cincinnati, acolo unde va avea o adversară în faţa căreia porneşte cu prima şansă.

Primul set a fost dramatic şi plin de răsturnări de situaţie! Prima care a lovit pe serviciul adversarei a fost Konta, făcând 2-1. Apoi însă, Halep s-a dezlănţuit, a luat patru game-uri la rând şi s-a dus la un confortabil 5-2! Aici, britanica a avut o tentativă de a reveni în set şi s-a apropiat la 4-5, luându-şi un break înapoi. Constănţeanca a rămas, totuşi, în control şi a încheiat setul, 6-4, cu încă un break.

Actul secund a fost la fel de palpitant şi a început cu câte un break de fiecare parte. Din nou însă, Halep a pus piciorul pe acceleraţie şi s-a dus la 4-1 şi 5-2, iar la 5-3 a servit pentru câştigarea partidei.

La 40-15, românca a irosit primele două mingi de meci. Apoi, Konta a avut chiar minge de break, de 4-5, dar Halep a salvat-o. Simona n-a putut face însă nimic la o nouă minge de break, aşa că s-a ajuns, într-un final, la 4-5. A fost momentul în care Halep a cerut intervenţia lui Darren Cahill, iar austrialianul a fost ferm: „Ajunge! Trebuie să profiţi de şansele pe care le-ai. Go for it!“.

Konta a rămas însă pe val, şi-a făcut serviciul lejer, la 15 şi a egalat: 5-5! Konta a continuat să joace fantastic, a avut două mingi de break, dar Halep le-a salvat şi apoi şi-a făcut serviciul pentru 6-5. A fost primul game luat de Halep după trei pierdute consecutiv!

Game-ul următor i-a mai adus trei mingi de meci Simonei, toate ratate, aşa că s-a ajuns la deuce1! Aici, Simona a salvat minge de 6-6. La deuce#2, o nouă minge de 6-6 pentru sportiva din Martea Britanie, dar Halep s-a opus din nou. La deuce#3, iarăşi avantaj Konta, valorificat de această dată. 6-6 şi s-a ajuns la tie-break, deşi Halep a avut cinci mingi de meci!

La tie-break, Halep a pornit excelent: 3-0 şi 4-1. Simona a triumfat, într-un final, în tie-break, la 7-1 şi a încheiat setul, dar şi meciul: 6-4, 7-6.

Halep o va întâlni pe Stephens (151 WTA) în semifinale, adversară pe care a învins-o la 1 august, la Washington, scor 7-6, 6-0.

CITEŞTE ŞI:

*Halep la Cincinnati: Simona joacă, diseară, pentru un loc în finala turneului. Avem orele semifinalelor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite