Halep, debut lejer, traseu complicat: Cu cine poate juca Simona în drumul ei spre finala de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AFP

În 2017 şi 2016, Simona Halep a părăsit primul Grand Slam al anului încă după primul tur. Acum însă, e aproape imposibil ca istoria să se repete.

Asta deoarece, din postura de lider WTA, Simona Halep va debuta la Australian Open 2018 cu o puştoaică de 17 ani, Destanee Aiava (193 WTA). 

Aceasta şi-a început cariera profesionistă în 2015 şi niciodată n-a depăşit primul tur la Melbourne. Aiva a ajuns pe tabloul principal la ediţia din acest an, după ce a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Chiar dacă e de aşteptat să se bucure de o susţinere frenetică din partea celor din tribune, e greu de crezut că Aiava poate crea probleme pentru Simona Halep. Astfel, o calificare în turul II ar trebui să fie o formalitate pentru constănţeanca de 26 de ani.

După primul meci însă, lucrurile se vor complica pentru liderul mondial, ea urmând să joace numai cu adversare incomode.

Iată cum ar putea arăta un posibil traseu pentru Halep la Australian Open 2018, după primul meci:

Turul II - Bouchard (83 WTA) sau Dodin (87 WTA)

Turul III – Petra Kvitova (29 WTA)

Optimi – Elena Vesnina (17 WTA)

Sferturi – Karolina Pliskova (6 WTA)

Semifinale – Garbine Muguruza (3 WTA)

Finală – Caroline Wozniacki (2 WTA)

Organizatorii vor anunţa, în următoarele zile, programul partidelor din turul I, iar Halep şi ceilalţi români vor afla când vor debuta în Australian Open 2018, competiţie care va începe în noaptea de duminică spre luni.

CITEŞTE ŞI:

*ANALIZĂ Ce şanse au româncele la Australian Open: Buzărnescu, cea mai ghinionistă, Sorana şi Begu speră

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite