Halep, la Montreal: „Sunt o româncă adevărată“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atmosferă impresionantă pe arena Uniprix din Montreal, la finala Rogers Cup, câştigată de Simona Halep cu 7-6 / 6-2 în faţa jucătoarei americane de culoare Madison Kays (nr. 10 WTA). Românii din tribune au purtat-o spre victorie pe sportiva noastră, iar steagurile tricolore au fost dominanta vizuală a evenimentului.

„Sunt o româncă adevărată, trăiesc în România, familia mea este acolo şi mă simt bine în ţara mea“, le spunea, ieri, Simona jurnaliştilor străini. 

„Mărturisirea ei de credinţă“ a produs efecte imediate, presa anglofonă şi cea francofonă interesându-se despre România şi despre comunitatea de aici printre reprezentanţii mass-media româneşti. Revenind la meci, dacă „codru-i frate cu românul“, la Montreal fileul a fost cu siguraţă „frate cu Simona“.

Numeroasele greşeli neprovocate ale lui Keys au dus la un deznodământ rapid al meciului. Dacă nu ar fi consemnat în dreptul ei atât de multe erori personale, cu siguranţă Madison Keys i-ar fi făcut viaţa amară Simonei Halep.

image

Jucătoarea din SUA (21 de ani) a arătat un potenţial de top 5. Ea şi-a etalat forţa loviturilor şi viteza de deplasare în teren, surprinzând-o deseori pe româncă cu apariţiile la fileu şi cu loviturile năprasnice în partea de teren neacoperită de Simona.

image

Una peste alta, românii au răsuflat uşuraţi că meciul s-a terminat repede - şi în mod cert şi Halep odată cu ei - deoarece finala de dublu cu prezenţă românească (Halep / Niculescu) a fost programată 90 de minute mai târziu. ¨M-am simţit ca acasă. Foarte mulţi români aici, cărora le mulţumesc din inimă. Nu plecaţi, mai am o finală şi am nevoie de suportul vostru¨, le-a spus Halep conaţionalilor ei de pe arena Uniprix din Montreal, înainte de a ridica deasupra capului trofeul de simplu Rogers Cup 2016.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite