Halep la munca suplimentară: tenisul feminin se pregăteşte de o schimbare majoră cu meciuri extrem de lungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment, fetele încasează prime egale cu băieţii, însă stau mai puţin pe teren. În curând, această situaţie se poate schimba.

La turneele de Grand Slam există o mare diferenţă între partidele de la feminin şi masculin. 

La fete, jucătoarea care îşi adjudecă două seturi e învingătoare. La băieţi însă, calificarea se decide după sistemul „Cel mai bun din cinci seturi“.

Cum cel mai scurt drum către calificare pentru un jucător e scorul de 3-0, durata partidelor de la masculin e mai mare. De multe ori, meciurile pe muchie de cuţit se duc la peste trei ore, în condiţiile în care e nevoie chiar de disputarea tuturor celor cinci seturi.

De şapte ori câştigător al unor turnee de Mare Şlem, Mats Wilander vrea ca şi partidele din circuitul WTA să fie decise după cinci seturi.

„Fetele sunt suficient de puternice din punct de vedere fizic pentru a juca cinci seturi. Publicul vrea să vadă cât mai mult tenis, ar fi bine şi pentru spectatori şi pentru televiziuni. Fizic, tactic, emoţional, în acest sistem vei avea tot timpul cele mai bune jucătoare. Se va face o separare între cele bune şi celelalte“, a declarat suedezul de 52 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite