Hapoel - FCSB, ora 20.00 - FCSB poate lua în această seară o opţiune serioasă de calificare în primăvara Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FCSB
FCSB

Considerate cele mai bune echipe din grupa G a Ligii Europa, FCSB şi Hapoel se întâlnesc în această seară, în Israel, de la ora 20.00 (Pro TV, Telekom Sport) şi în cazul unui succes roş-albaştrii pot lua o opţiune decisivă în obţinerea calificării în primăvara europeană.

Rivalii din “Ţara Sfântă” nu au pierdut nicio partidă acasă în confruntările europene din această ediţie, incluzând şi jocurile din preliminariile Ligii Campionilor.  Hapoel a fost eliminată din play-offul UCL de Maribor, după 2-1 acasă şi 0-1 în deplasare. În campionat, Hapoel se află acum pe locul 5, după şapte etape, având un meci mai puţin disputat.

Echipa israelieană este patronată de o femeie, Alona Barkat, o femeie de 48 de ani, care a cumpărat echipa în 2007, care se afla atunci în liga secundă. Sub patronatul ei, Hapoel a câştigat două titluri şi două supercupe ale Israelului. La Hapoel, a evoluat pănă în vară şi internaţionalul român, Ovidiu Hoban, transferat apoi la CFR Cluj.

FCSB se bazează pe valoarea jucătorilor săi, estimată la 27,45 de milioane de euro, conform siteului de specialitate www.transfermarkt.com. El are sub comandă oameni cu opt milioane de euro mai valoroşi ca gazdele din această seară, lotul lor fiind evaluat la 19,45 de milioane.

Alibec şi Pintilii, primul exclus din echipă şi al doilea accidentat, nu fac parte din lotul deplasat în Israel. La un pas să nu ajungă acolo a fost şi Budescu, mijlocaşul fiind aproape să piardă avionul, din cauza unui blocaj în trafic pe DN 1.

Nicolae Dică trebuie să rezolve câteva dileme în privinţa primului 11. În flancul stâng al apărării va avea de ales între Morais şi Momcilovici, iar Gigi Becali a anunţat că există un sistem de rotaţie între cei doi. Conform spuselor patronului, contra israelienilor ar urma să joace Momcilovic. Apoi în locul accidentatului Mihai Pintilii ar fi ca variante Ovidiu Popescu şi Lucian Filip, dar şi Junior Morais ar putea evolua în linia mediană. În atac, fără Alibec, o soluţie e ca Gnohere să fie vârf împins şi-n spatele său să joace Budescu. Tot în ofensivă, pe banda dreaptă îşi va face prezenţa Teixeira, iar pe partea opusă va fi Florin Tănase, fiind puţin probabil ca Dennis Man şi Florinel Coman să apară în locul lor pe gazon pentru că în ultimul timp au traversat o perioadă nu tocmai fastă din cauza unor accidentări.

Stadionul pe care se va juca meciul are o capacitate de 16.000 de locuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite