Hidro-kinetoterapia, metodă eficientă de recuperare după accidentări sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Susanu se recuprează prin hidro-kinetoterapie
Viorica Susanu se recuprează prin hidro-kinetoterapie

Înotul este un sport care solicită întreg organismul şi lucrează toate grupele de muşchi şi de aceea ajută foarte mult la menţinerea dar şi recăpătarea sănătăţii.

Ramură derivată din înot, hidrokinetoterapia sau gimnastica în apă este o metodă de recuperare la îndemâna oricui, care se practică din cele mai vechi timpuri, însăşi Hipocrate, părintele medicinei, prescriind îmbăierea şi consumul de ape minerale pentru efecte terapetice demonstrate. Despre beneficiile aceste metode, care până la urmă este tot un sport, a vorbit George Nedelcu, de la Clinica de Recuperare Medicală Hipocrat, care a explicat în detaliu avantajele acestei metode.

Cine poate apela la hidrokinetoterapie?
În mod normal, oricine vrea şi poate să facă sport. Atât sportivii care au avut probleme medicale, cât şi oamenii de rând, care vor să se întreţină fizic, persoanele cu probleme de greutate, dar şi copiii, care se iniţiază în înot. Hidrokinetoterapia este şi baza recuperării medicale şi principala formă de refacere a funcţiilor diminuate de boli sau traumatisme.

La ce ajută ea?
Asigură tonifierea musculară şi menţinerea posturii corecte. În apă nu se solicită articulaţiile şi exerciţiile se efectuează mai uşor ţinând cont că acolo corpul este mai uşor cu 8,8 la sută. De aceea, persoanele care nu pot face anumite exerciţii pe uscat, le pot executa în apă.

Pentru sportivi e o recuperare mai eficientă?

Rupturile de ligamente, rupturile musculare şi alte accidentări necesită o perioadă de recuperare. Care se poate efectua şi prin hidrokinetoterapie. Corpul uman pierde 1 la sută din capacitatea muşchilor într-o zi de pauză şi cum anumite accidentări necesită o imobilizare, revenirea la normal se poate face mai uşor în apă. Multipla campioana olimpică Viorica Susanu apelează la hidrokinetoterapie pentru a se recupera după 20 de ani petrecuţi în barcă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite