INFOGRAFIE Formula 1 se întoarce! Marele Premiu al Australiei e duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vettel schumacher 3

Germanul Sebastian Vettel, cel care a cucerit ultimele trei titluri mondiale, vânează recordul absolut al marelui Michael Schumacher. Duminică (ora 08.00, DigiSport), e prima cursă a sezonului.

În acest weekend a început un nou sezon de Formula 1, iar pretendenţii la titlu sunt aceiaşi ca-n ultimii ani. Vorbim în primul rând despre germanul Sebastian Vettel, care a luat ultimele trei campionate şi are şanse dacă pliotează în acest ritm să atingă recordul lui Schumacher, care s-a încoronat de şapte ori. Dar Vettel e nemulţumit de progresul noului său monopost RB9, iar ultimele două zile de teste de la Barcelona n-au ieşit aşa cum ar fi vrut. În plus, comportamentul noilor cauciuri Pirelli n-a fost pe placul campionului german, însă asta e o problemă generală.
Spaniolul Fernando Alonso şi coechipierul său Felipe Massa au obţinut timpi buni (locurile doi şi patru) în testele finale de la Barcelona şi Jerez. Alonso a apreciat că poate scoate mai mult de la maşina sa, Ferrari 138, şi că vizează victoria încă din prima etapă de la Melbourne. “Nu-mai dau seama încă la ce nivel sunt adversarii noştri. E ca şi cum i-ai vedea pe Nadal şi pe Djokovici încălzindu-se şi ai spune care va câştiga după câteva mişcări. E imposibil”, a foat comparaţia plastică a lui Alonso.
Şi mai bine decât Ferrari s-a mişcat Mercedesul lui Lewis Hamilton şi cel al lui Nico Rosberg, piloţi ce au prins timpii cu numărul 1 şi 3 la teste. Există un sentiment puternic printre rivali că Mercedesul nici nu a forţat şi că are un potenţial mult mai mare în realitate. Hamilton însă nu e aşa încrezător în maşina sa: “Nu cred că e nevoie să fiţi aşa impresionaţi de performanţa maşinii. Fiecare a folosit cantităţi diferite combustibil. Maşina a evoluat puţin faţă de anul trecut şi vom strânge ceva puncte, dar nu cred că suficiente pentru ceva important”. 

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite