Interviu cu Mats Wilander: „Simona e favorita mea la Roland Garros“. Unde crede că mai are Halep de muncit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul EuroSport Mats Wilander, fost număr unu mondial, de şapte ori castigator de Grand Slamuri, a vorbit pentru Adevărul despre Simona Halep şi şansele ei de a triumfa la Roland Garros.

Meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros încep duminică, iar Simona Halep e favorita numărul unu a competiţiei. Turneul e transmis în direct pe EuroSport şi EuroSport Player.


Mats, pe cine vezi tu favorita principală la Roland Garros?
Simona Halep. Cred că lumea tinde să se gândescă mai mult la faptul că nu a câştigat un Grand Slam şi a pierdut trei finale. Dar pentru mine e un energizant moral faptul ea că ştie că poate să ajungă oricând în finală şi că în fiecare meci ea e favorită. Poate că ajunge în finală, câştigă un set, îl pierde pe al doilea şi o să se gândescă la ce a păţit în trecut, dar nu cred că e cazul. De câte ori ajunge departe la French Open ne dăm seama că are ce trebuie pentru a câştiga.

Ce schimbări ai observat în jocul SImonei în ultimul timp?
Cred că ea e tot mai bună cu fiecare zi. Trebuie să fie şi mai răbdătoare decât a fost până acum şi pregătită mental să se lupte. Poate să aibă un meci greu în primul tur, în al doilea, în semifinală sau în finală, ea trebuie să fie pregătită să se lupte.

Ar putea fi Halep – Wozniacki un clasic al tenisului feminin?
A fost o luptă grozavă la Australian Open şi va fi un clasic de câte ori se întâlnesc. Dar cred că pe tabloul feminine şansele ca două jucătoare defensive să ajungă în finală sunt destul de mici. S-a întâmplat în Australia dar mereu va fi o tipă mai tânără sau nu care va lovi minge tare într-o anumită zi şi o va elimina pe una dintre ele pe parcurs.

Este Simona genul de jucătoare pe care aţi fi interest să o antrenaţi?
Cred că orice jucător care are motivaţia mentală sau emoţională pentru a fi tot mai bun este genul de jucător dorit de antrenori. E mai uşor şi mai interesant să lucrezi la aspectele tactice ale jocului, e mult mai greu să ajuţi un jucător să depăşească praguri emoţionale.

Pentru Simona e un plus sau un minus că a jucat trei finale şi le-a pierdut pe toate?
Cred că e un plus de încredere. Andy Murray a dovedit asta, Ivan Lendl a dovedit-o, după ce a pierdut prinele cinci finale şi apoi a început să câştige. Şi ea şi ceilalţi din jurul ei înţeleg că mai degrabă se apropie de câştigarea unui Grand Slam decât se îndepărtează.

Credeţi că zgura e suprafaţa favorită a Simonei?
Da, e o specialistă pe acest tip de suprafaţă. E evident că principal ei armă este mobilitatea. Mişcarea. Poate nu neapărat pe iarbă pentru că acolo se alunecă mai mult. Dar pe zgură ea ştie cum să alunece, nu multe jucătoare sunt confortabile în această mişcare, de a aluneca spre o lovitură sau după o lovitură. 

Colaborarea ei cu Darren Cahill e tot mai bună? Se văd îmbunătăţiri?
Cred că se văd, pentru că Simona a reuşit să rămână în top. Cred că mental el îi cere mult, îi cere să fie mereu în meci, în fiecare minge. Clar că ea câteodată mai pierde din atitudine, dar Darren e acolo mereu să îi ceară, să pună presiune pe ea. Cred că fizic sau mental nu sunt multe lucruri de îmbunătăţit, iar tactic doar la serviciu se mai poate lucra.

Cred că principalele favorite sunt Halep, Svitolina, Şarapova, pentru că vorbim de un Grand Slam, şi Wozniacki, pentru că a câştigat un Grand Slam şi va juca fără presiune tot restul vieţii
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite