Ion Ţiriac pune degetul pe rană: care e marea problemă a tenisului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac şi Simona Halep FOTO Getty Images
Ion Ţiriac şi Simona Halep FOTO Getty Images

Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Simona Halep şi Horia Tecău au fost printre participanţii de la Gala Asociaţiei Presei Sportive din România.

Ion Ţiriac a acordat un scurt interviu în care a vorbit despre situaţia la zi a tenisului românesc. "Eu nu ştiu dacă Simona Halep este cea mai bun sportiv din România şi nu asta este important, însă datorită sportului pe care îl practică, Simona Halep este cea mai populară româncă sau român de pe tot globul pământesc. Tenisul a fost întotdeauna printre cele mai vizibile, dacă nu cel mai vizibil sport. Tenisul românesc nu merge bine, tenisul românesc ar merge bine dacă am avea zece sportivi în primii 200 din băieţi, dar la băieţi stăm foarte, foarte prost, după cum ştiţi. La băieţi este mai greu. Fetele sunt bune, dar pot fi şi mai bune. Simona poate fi numărul 0 sau minus 1. Ce vreţi? Dar important este că sunt 5-6 fete în primele 100".

Ion Ţiric s-a referit şi la problema legată de Arenele BNR. „Nu cunosc nimic despre Arenele BNR, ştiu doar că cele 30 de zile convenite au trecut şi atunci mergem la tribunal cum am spus înainte. Actele pleacă acum la cele trei ministere. Numai după 30 de zile, după răspuns, putem să intrăm cu ele în justiţie. Rezolvarea scurtă ar fi ca Guvernul să dea o hotărâre şi în zece zile a luat baza. Noi nu solicităm o hotărâre de Guvern, noi solicităm o rezolvare, dar aşa este legea, nu mă pot duce într-o instanţă fără a fi atenţionat înainte“. 

Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Andrei Pavel, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil, Adrian Ungur, Nicolae Frunză şi George Cosac au semnat o petiţie pentru reincluderea în circuitul sportiv public naţional şi internaţional a Arenelor de Tenis Progresul (Arenele de Tenis). Solicitarea a fost adresată Guvernului României, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Finanţelor Publice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite