Italia se destramă: patru jucători şi-au anunţat retragerea de la naţională, după ratarea calificării la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianluigi Buffon. FOTO: GettyImages
Gianluigi Buffon. FOTO: GettyImages

Ratarea calificării la CM 2018 a însemnat încheierea unui capitol important pentru fotbalul italian. La următoarea campanie, Squadra azzurra va porni fără nume important.

Vorbim despre Gianluigi Buffon (39 ani / 175 selecţii), Giorgio Chiellini (33 ani / 96 selecţii), Andrea Barzagli (36 ani / 73 de selecţii) şi Daniele De Rossi (34 ani / 117 selecţii).

Trei dintre aceştia, adică Buffon, De Rossi şi Barzagli, au făcut parte din echipa Italiei care a luat CM 2006. Bineînţeles, cei pomeniţi şi-au stăpânit cu greu emoţiile la finalul carierei lor la echipa naţională.

„Sunt dezamăgit, însă nu pentru mine, ci pentru acest grup. Pentru că am ratat un obiectiv care, la nivel social, era important. Aceasta e singura mea dezamăgire şi nu faptul că îmi închei cariera la naţională. Timpul trece pentru toţi, e un tiran, şi aşa e corect să fie“, a spus Buffon într-un interviu emoţionant, printre lacrimi. 

El a dovedit că n-a fost doar un portar uriaş, ci şi un om mare, aplaudând imnul Suediei înainte de meci, atunci când el era fluierat copios de peste 70.000 de italieni.

De Rossi a refuzat să joace!

E clar că, pe lângă faptul că n-a fost vreun mare strateg, Ventura n-a ştiut nici măcar să-şi câştige respectul elevilor. Elocvent în acest sens e refuzul veteranului Daniele De Rossi de a intra pe teren în repriza a doua a meciului cu Suedia de la Milano. 

„De ce naiba ar trebui să intru eu? N-avem nevoie de egal aici, ci de victorie“, s-a putut citi pe buzele mijlocaşului De Rossi, care a cerut introducerea lui Insigne, extrema lui Napoli. Până la urma, n-a intrat nici De Rossi, nici Insigne, iar Italia a fost eliminată.

„Am spus că suntem aproape de final şi trebuie să câştigăm, aşa că ar fi mai bine să trimitem atacanţii la încălzire şi am arătat înspre Insigne. Îmi pare rău dacă am jignit pe cineva, însă aşa am simţit, că ar fi mai bine să intre Insigne în acel moment. A fost o atmosferă de înmormântare în vestiar, deşi nu murise nimeni. Am purtat acest tricou timp de 16 ani, e trist să ştiu că a fost ultima dată. Aventura mea se încheie aici, însă nu pot fi mai mândru de ce am realizat de-a lungul anilor şi de toţi cei alături de care am jucat“, a declarat De Rossi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite