Iulian Apostol, mijlocaş: „Decât să mă încurce, Rapid mai bine mă lăsa în pace“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ a anunţat în exclusivitate despărţirea mijlocaşului de giuleşteni. Fotbalistul de 31 de ani ne-a explicat unde s-a produs „ruptura“.

„Adevărul": Eşti dezamăgit că Rapid a renunţat la tine?

Iulian Apostol: Destul de dezamăgit. Totuşi simţeam că nu mai sunt dorit, având în vedere că în a doua parte a turului am jucat foarte puţin. Dar, nimeni nu mi-a spus nimic până abia acum două zile. Atunci m-a chemat domnul Zotta şi mi-a propus să găsim o cale să reziliem contractul şi că ar fi mai bine să rămân acasă să-mi caut altă echipă.

Şi care a fost argumentul conducerii?

Mi s-a spus direct că n-am dat randamentul aşteptat, dar asta e doar părerea lor. A mea e alta. Oricum, în vară trăgeau de mine ca să vin, iar acum trag de mine să plec, după doar şase luni. Cam ciudat, dar asta e.

Regreţi că ai venit la Rapid?

Cel mai bine ar fi fost dacă în vară nu mă încurcau şi mă lăsau în pace. Mai aveam o ofertă din ţară şi una din străinătate şi oamenii de la aceste două echipe s-au comportat exemplar. Ar fi trebuit să accept una dintre  aceste două oferte.

Ce echipe erau interesate de tine?

Nu mai contează acum. N-ar fi fairplay să divulg asta şi să spună unii apoi că strugurii la care nu ajungi sunt acrii. Oricum, eu nu prea regret ce am făcut în viaţa mea. Pot să spun doar că echipa din străinătate era una care a jucat în Liga Europa, într-o grupă cu o echipă românească.

Şi care e situaţia ta concretă în acest moment?

Eu încă sunt jucătorul Rapidului, cu care mai am contract încă un an şi jumătate, dar am primit o hârtie conform căreia pot să mă antrenez cu orice altă echipă, dacă îmi găsesc una. Până atunci, am un program şi mă pregătesc de unul singur la ProRapid.

Cu banii cum stai?

Clubul mai are ceva restanţe financiare la mine, dar n-am discutat încă în ce condiţii ne vom despărţi. Recunosc, nu mi s-a propus să renunţ la bani şi, oricum, nu cred că aş face-o. Dacă nu-mi găsesc altă echipă, rămân la Rapid pe linie moartă. N-am ce face. Eu sper însă să nu fie cazul.

Dar nu ţi-e ciudă că pierzi cantonamentele?

Sigur că îmi e, dar de pregătit mă pregătesc şi singur, iar tot ce pot trece la pierderi sunt amicalele pe care nu le voi putea juca. Totuşi, poţi să fii zmeu în amicale şi praf în meciuri oficiale, aşa că nu sunt vitale aceste jocuri test.

S-a spus că ai avut tot timpul conflicte cu antrenorii şi cu colegii. E şi asta o cauză a plecării tale?

Vreau să lămuresc o dată pentru totdeauna şi treaba asta. Eu n-am avut probleme de comportament niciodată, doar că nu sunt omul care să mă bag sub masă când se ţipă la mine sau când sunt nedreptăţit. Nu pot să tac şi consider că aşa e normal, să răspund şi să-mi spun punctul de vedere. În România nu se prea acceptă asta, din păcate.

S-a scris că nu te-ai înţeles cu ultimii tăi antrenori...

Eu nu m-am certat cu Dan Petrescu, care era un tip distant. Deci, cu atât mai puţin aş fi avut motive să mă cert cu Răzvan Lucescu. În ceea ce priveşte relaţia cu colegii, şi când s-au urcat în avionul de Antalya m-au sunat câţiva şi mi-au spus că regretă că nu sunt cu ei.

"Apostol şi-ar fi dorit să joace mai mult, dar şi noi am fi aşteptat mai mult de la el. Am hotărât că în acest moment, pentru ambele părţi, cel mai bine ar fi să ne despărţim."
Răzvan Lucescu
antrenor Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite