La MIB 2011 se va alerga și în scopuri caritabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dincolo de premii, și ediția din acest an a MIB are ca scop diverse acțiuni caritabile. Prima condiție o reprezintă participarea românilor. Fie direct în cursă, fie de pe margine, ca spectatori. Valeria Răcilă van Groningen a fost impresionată de atmosfera creată de londonezi, în 17 aprilie. ”A fost ca la un carnaval”, spune campioana olimpică din 1984.

Și la Londra, și la București, maratonul măsoară 42,195 kilometri. Ca de altfel peste tot în lume unde se aleargă această probă atletică. Diferența o fac oamenii. Obiectivele și generozitatea lor. Și cultul pentru mișcare.

Organizatoare a Maratonului Internațional București (MIB), campioana olimpică la canotaj Valeria Răcilă van Groningen a participat în aprilie la cursa din capitala Marii Britanii. A luat startul în întrecerea personalităților implicate în susținerea unor acțiuni caritabile, mai precis a concurat pentru o asociație ce militează pentru salvarea de la dispariție a rinocerilor. ”Maratonul de la Londra este unic din această privință. Mulți aleargă acolo pentru o cauză nobilă. Iar oamenii stau pe traseu și îi încurajează pe concurenți. Seamănă cu un carnaval”, mărturisește președinta Bucharest Running Club, organizatorul MIB. Și așa este! Pentru că la Londra, și spectatorii fac diferența.

Organizat pentru întâia oară în 1981, an când la București s-a alergat pe distanța celor 42 de kilometri la Universiadă, Maratonul Londrei și-a câștigat notorietatea și prin faptul că acolo se strâng sume impresionante în scopuri caritabile. MIB își va ține a patra ediție în 9 octombrie. Premiile totale sunt de 40.000 de euro și se estimează că vor fi 6.500 de înscriși. La maraton, semimaraton, ștafetă, cursa populară de 4 km și în probele rezervate copiilor.

Dincolo de toate acestea, urmându-se exemplul organizatorilor Virgin London Marathon, cu care s-a încheiat un parteneriat, se vor demara și o serie de acțiuni caritabile. Ceea ce nu va fi o premieră. Anul trecut, de pildă, membrii Ro Club Maraton au alergat sub deviza ”42 pentru o șansă”, iar cu banii strânși (20.700 de euro) s-a cumpărat un echipament care ajută la tratarea nou-născuților ce suferă de encefalopatie hypoxic ischemică de la Spitalul ”Marie Curie”. Nu a fost singura acțiune. Hospice Casa Speranței a strâns 41.200 de euro pentru îngrijirea bolnavilor de cancer, iar Viitor Plus a plantat 4.000 de copaci.

image

Oamenii sunt la fel. Și la București, și la Londra. Au posibilități financiare diferite, este adevărat, însă probleme și necazuri sunt peste tot. Iar unele dintre ele pot fi rezolvate și prin alergare. Diferența se face prin înscrierea în astfel de acțiuni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite