„Leii“ au sfâşiat, FCSB a zgâriat: Sporting Lisabona e într-o formă devastatoare înainte meciului de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaintea meciului decisiv pentru intrarea în grupele Ligii Campionilor (miercuri, ora 21.45, Pro TV,, Dolce Sport), lusitanii au obţinut o victorie zdrobitoare în campionat, pe când trupa lui Dică abia a învins o adversară de mâna a treia.

Strategii diferite pentru FCSB şi Sporting Lisabona înaintea returului din play-off-ul Ligii Campionilor.

Dacă Nicolae Dică a schimbat nouă titulari în partida cu Juventus Bucureşti faţă de meciul cu Sporting Lisabona, în schimb, Jorge Jesus a păstrat, aproape în întregime, echipa care a remizat cu FCSB şi pentru duelul din campionat cu Guimaraes. De fapt, tehnicianul „leilor“ a efectuat doar o singură schimbare în formula de start: l-a înlocuit pe Daniel Podence cu Bruno Fernandes. Iar mutarea a revigorat jocul lusitanilor! Mijlocaşul de 22 de ani, care a jucat contra FCSB-ului din minutul 67, a fos cel mai bun de pe teren în partida de sâmbătă. A deschis scorul din minutul 3 şi a mai înscris o dată în minutul 60 într-un succes categoric: 5-0!

După trei etape, Sporting Lisabona are maximum de puncte şi un golaveraj impresionant: 8-0. E adevărat însă că trupa lui Jorge Jesus a întâlnit până acum doar echipe mici, nou-promovata Desportivo Aves, Setubal şi acum Guimaraes.

Dică, „fiert“

Dacă cei de la Sporting n-au simţit nevoia de a-şi odihni titularii, în schimb, Nicolae Dică a recepţionat mesajul transmis de patronul Gigi Becali după remiza albă de la Lisabona. „Noi avem meci cu Colentina (n.r. – Juventus Bucureşti). Să ne şi bată, care e problema?“, a spus latifundiarul, lăsând de înţeles că titularii vor fi menajaţi. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Faţă de turul cu Sporting, pe „Ilie Oană“ din Ploieşti au fost trimişi pe teren din primul minut doar portarul Niţă şi căpitanul Pintilii. Iar în cazul mijlocaşului, explicaţia a fost că el, eliminat în Portugalia, oricum nu va putea fi folosit miercuri.

Această strategie a fost aproape de a costa încă două puncte FCSB-ului în campionat! Ultima achiziţie a roş-albaştrilor, fundaşul Artur Jorge, a debutat cu un autogol în secunda 13 şi, dacă Călinţaru nu şi-ar fi bătut joc de un penalty în minutul 90+5, vicecampioana ar fi înregistrat un nou semieşec în Liga I.

Chiar şi aşa, victoria nu l-a mulţumit pe deplin pe Nicolae Dică. „Am început jocul foarte prost, inexplicabil. Suntem Steaua şi trebuie să marcăm mai mult. Nu meritam nici un egal. Eu sunt cel care e de vină, nu i-am motivat. Mă aşteptam de la ei să-mi demonstreze că merită să joace mai mult. Cu această atitudine nu putem bate pe nimeni“, a tunat antrenorul roş-albaştrilor.

Nebunie

Interesul uriaş pentru returul cu Sporting a făcut ca, ieri, când ultimele bilete pentru partida de miercuri au fost puse în vânzare, fanii să stea şi trei ore la coadă pentru a prinde un tichet.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite