România - Uruguay 36-19, handbalistele noastre s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro: după succesul de vineri cu Danemarca, România a câştigat la scor meciul cu Uruguay şi va merge la vară în Brazilia.

România a trecut fără emoţii de Uruguay, chiar dacă selecţionerul Tomas Ryde a folosit o echipă formată din handbaliste care au jucat mai puţin. Chintoan şi Tănăsie, pe contraatac, au făcut spectacol în faţa unei naţionale modeste şi România a învins la o diferenţă de 17 goluri, scor 36-19.

Au înscris: Chintoan 9, Tănăsie 8, Pârvuţ Udriştoiu 7, Zamfirescu 4, Marin 3, Dedu 2, Perianu 1, Vizitiu 1, Szucs 1. Portarul Denisa Dedu a marcat de două ori cu aruncări din poartă în poartă. 

Fanii români au fost din nou la datorie în tribunele arenei daneze, care a fost aproape goală în rest, dar pentru tricolore au contat doar încurajările compatrioţilor şi s-au impus la pas.  Fanii tricolorelor le-au cântat, la fel ca vineri seară, deja consacrata melodie "Şi-altă dată, şi-altă dată, o s-o facem şi mai şi mai lată...".

Muntenegru ne-a calificat şi matematic

După succesele cu Danemarca şi Uruguay, România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru că Muntenegru a învins Danemarca cu 26-22 şi a scos din joc echipa gazdă a turneului preolimpic. Meciurile de duminică practic nu mai au nicio miză, pentru că România şi Muntenegru vor merge la braţ la JO. 

Pe cine vom întâlni în Brazilia

În celelalte două turnee preolimpice au fost repartizate Franţa, Olanda, Japonia, Tunisia (la Metz), respectiv Polonia, Rusia, Suedia, Mexic (Astrakhan), meciurile fiind programate tot între 18-20 martie. După primele două zile de competiţie, Olanda, Rusia şi Suedia au obţinut calificarea la JO, la care ajung primele două clasate la fiecare turneu. Şase echipe au obţinut anterior calificarea la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

Vineri

Muntenegru - Uruguay 34-19
Danemarca - România 25-32

Sâmbătă

România - Uruguay 36-19

Danemarca - Muntenegru 22-26

Duminică: Danemarca - Uruguay, România - Muntenegru

Clasament

1. România 4p
2. Muntenegru 4p
3. Danemarca 0p
4. Uruguay 0p

*România şi Muntenegru au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2016.
 

LIVETEXT România - Uruguay, scor final 36-19

Minutul 60: 36-19, Tănăsie înscrie ultimul gol al României. 

Minutul 59: 35-17, portarul Dedu mai dă un gol în acest meci. 

Minutul 57: 32-17, România face spectacol pe final, avem 15 goluri peste Uruguay. 

8 goluri a marcat Chintoan, 7 Tănăsie, 5 Pârvuţ.

Minutul 51, 28-16, România se duce la 12 goluri, cea mai mare diferenţă de scor de pânp acum. Antrenorul Uruguayului cere timeout şi le solicită jucătoarelor mai multă concentrare. 

Minutul 45, 25-15 pentru România: Gabi Szucs recuperează în apărare şi merge până în paortă cu mignea 

Minutul 43: 23-13, refacem diferenţa de 10 goluri. 9-1 pentru România la goluri pe contraatac, Tănăsie e prea rapidă pentru adversare, Pârvuţ mai punctează şi ea o dată. 

Minutul 41: 21-12, marchează şi Aneta Pârvuţ, al doilea gol al său din partidă.  

Minutul 35: 20-10 pentru România, a dat gol şi portarul Denisa Dedu, cu o aruncare din poartă în poartă. 

Minutul 30: România intră la pauză cu un avans de 7 goluri, scor 17-10! Chintoan şi Tănăsie au fost cele mai bune handbaliste ale primei reprize, în condiţiile în care Neagu, Elisei, Brădeanu, Ungureanu sau Buceschi sunt odihnite pentru meciul de mâine cu Muntenegru. . 

Minutul 26: 15-8 pentru România, Tănăsie e rapidă pe contraatac, iar Chintoan are 6 goluri în cont până acum. 

Minutul 17: 11-6 pentru România, Marin, Chintoan, de două ori, şi Zamfirescu ne menţin la cinci goluri avans. 

Minutul 10: 7-2, Perianu şi Tănăsie fac spectacol, se pune doar problema scorului în acest meci. 

Minutul 8: 5-2, Tănăsie punctează pe contraatac. 

Minutul 6: 4-2 pentru România, Vizitiu, Tănăsie şi Zamfirescu ne aduc în avantaj, România foloseşte o formulă cu handbaliste care au evoluat mai puţin. 

Minutul 2: 1-1. Chintoan a dat golul nostru

A început meciul de la Aarhus

România: Dedu, Munteanu - portari, Udriştoiu, Szucs, Neagu, Brădeanu, Perianu, Marin, Ardean, Manea, Zamfirescu, Tănăsie, Buceschi, Chintoan, Vizitiu, Chiper

Uruguay: Santos, Modernell - portari; Cura, M. Barreiro, A. Scarrone, M. Barreiro, Schinca, Ferrari, Fynn, Rosas, D. Scarrone, Castro, Trucco, Rodriguez, Lopez, Baz. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite