Simona Halep, nimicită de Garbine Muguruza în finala de la Cincinnati! Românca a luat un singur joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost învinsă de Garbine Muguruza  în finala turneului de la Cincinnati, 6-1, 6-0 pentru jucătoarea din Spania. Halep a jucat incredibil de slab şi a ratat din nou şansa de a urca pe locul unu WTA.

Simona Halep a pierdut cu 6-1, 6-0 meciul cu Garbine Muguruza din finala turneului de la Cincinnati, la capătul unei partide în care românca a jucat mai mult decât modest.

Tenismena noastră nu a reuşit să ţină pasul cu oponenta ei, a fost dominată în mai toate schimburile de mingi, a comis foarte multe erori neforţate şi nu a reuşit decât în rare ocazii să o incomodeze pe Muguruza. 

Simona Halep va rămâne pe locul doi WTA, însă distanţa dintre ea şi liderul Karolina Pliskova se va reduce la doar cinci puncte începând de luni. Aceasta este cea mai mică diferenţă înregistrată între locul unu şi locul doi WTA din octombrie 2009 şi până acum, 

La US Open, românca va avea din nou şansa de a trece în faţa Pliskovei, care are mai multe puncte de apărat decât tenismena din Constanţa. 

CITEŞTE ŞI:

*Halep, luată peste picior de francezi: cum a comentat celebrul „L'Equipe“ înfrângerea Simonei la Cincinnati

*CTP, desfiinţat de Ilie Năstase: „Nu înţelege nimic din tenis!“. Cum a scăpat „Nasty“ de comentatorul Digi Sport

VIDEO Ce a avut de spus Simona Halep după înfrângerea umilitoare

Statisticile unui meci de coşmar pentru Halep

image

Desfăşurarea livetext a partidei

Setul al doilea, 6-0 pentru Muguruza.

6-0 Muguruza, care încheie meciul cu un joc la zero. 

4-0 Muguruza, care se impune la capătul celui mai lung joc, de peste 12 minute, salvînd şi două mingi de break. 

3-0 pentru Muguruza, Halep e de nerecunoscut, nu îi iese nimic. Meci uşor până acum pentru jucătoarea de 23 de ani născută la Caracas, în Venezuela. 

1-0 Muguruza, care începe cu break. Statistica primului set: 26 de puncte câştigate de tenismena din Spania, doar 12 de româncă. 

Setul unu, 6-1 pentru Muguruza

6-1 Muguruza, jucătoarea din Spania a dominat primul set şi a încheiat manşa în 23 de minute. Garbine a avut un serviciu devastator şi a profitat de greşelile lui Halep. 

4-1 Muguruza, Halep cere intervenţia antrenorului Darren Cahill. Arată-mi că vrei să câştigi acest meci! Deschide terenul mai mult, atacă-i serviciul doi, i-a spus Cahill.  

3-0 Muguruza, jucătoarea spaniolă domină startul de meci cu lovituri mai puternice şi mai  precise. 

1-0 pentru Muguruza, care îşi ţine serviciul la 30. Tribunele nu sunt pline la Cincinnati, dar românii sunt din nou la datorie. 

Ştirea iniţială

Simona Halep şi Garbine Muguruza joacă în această seară în finala turneului de la Cincinnati. Meciul va începe de la ora 21.00, va fi transmis în direct pe DigiSport 2 şi în format livetext pe www.adevarul.ro. 

La partide directe, Muguruza porneşte cu un uşor avantaj, scor 2-1, însă ultima dispută dintre ele, la Sttutgart 2015, a fost tranşată de Simona Halep. Cu un un succes în această seară, românca va fi de luni noul număr unu mondial, cu 340 de puncte în faţa Karolinei Pliskova! Dacă va pierde, românca va rămâne la cinci puncte în spatele cehoaicei şi va avea o nouă şansă la US Open. 

"Va fi cu siguranţă un meci foarte greu, însă nu am nimic de pierdut, ea este favorită, din punctul meu de vedere, câştigând Wimbledon şi având încrederea sus, dar şi eu mă simt destul de stăpână pe mine şi sper doar să fie un meci frumos", a prefaţat Halep finala din Ohio.

"A trecut foarte mult timp de când nu am mai jucat cu Halep, dar evoluează foarte bine. Este puternică, a jucat multe meciuri şi am văzut-o puţin în aceste zile. Va fi dificil, este o adversară puternică", a declarat Garbine Muguruza înaintea confruntării cu Halep.

Muguruza şi Halep s-au antrenat împreună în urmă cu puţin timp, cu ocazia turneului de la Toronto. "S-au pregătit împreună destul de mult. La meciurile directe au oscilat, ambele au avut victorii. Cred că planul de joc va fi neschimbat, trebuie să încerce să fie agresivă, să controleze punctele. Garbine este foarte bună din spatele liniei, controlează bine terenul şi va încerca să o împingă în spate cât de mult cu putinţă", a spus şi antrenorul româncei, Darren Cahill.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite